Kabukcuoğlu: Doktorlarımızı Ülkemizde Tutamıyoruz!

İYİ Parti Milletvekili Dr. Arslan Kabukcuğlu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın cevaplaması talebiyle yurtdışında çalışmak için sicil başvurusunda bulunan doktorlarla ilgili TBMM’ye yazılı soru önergesi verdi.

Kabukcuoğlu: Doktorlarımızı Ülkemizde Tutamıyoruz!
29 Ocak 2020 Çarşamba 16:33

AK Parti hükümetinin en büyük zaaflarından birinin, yetişmesi için büyük kaynaklar harcanan bilim insanı, mühendis, yazılımcı, akademisyen ve doktor gibi vasıflı insan gücünü ülkede tutamaması olduğunu söyleyen Kabukcuoğlu,  Son 8 yılda Ülkemizden ayrılmak isteyen hekim sayısının her geçen yıl arttığını ve bu durumun sağlık hizmetlerinde nitelik kaybına yol açtığını söyledi.

            TBMM’ye verdiği yazılı soru önergesinde, Resmi verilere göre hekimlik mesleğini icra etmek için yurtdışına çıkan hekim sayısını, hekimlerin yurtdışında çalışmayı tercih etme sebeplerini ve bu sebepleri ortadan kaldırmak amacıyla bir araştırma veya çalışma yürütülüp yürütülmediğini soran Kabukcuoğlu, “ Adam kayırmacılığın ve liyakati önemsizleştirmenin zirveye çıktığı, kısacası ülkeye hakim olma isteğinin gelindiği son nokta; trilyonlarca Türk Lirasıyla, devlet, millet emeği ile yetiştirilen 1047 doktor, çalışmak için ülkeyi terk edip, yabancı ülkelere gittiler. Ülkemizde hekim sayısı yetersizken, biz bu insanları yetiştirip onlardan hizmet beklerken, onlar başka ülkelere gitmek zorunda bırakılıyor. Yalnız doktorlar mı yurtdışına gidiyor? Zengini de Fakiri de, okumuşu da okumamışı da gitmek istiyor. Çok kıymetli AK Parti iktidarı; bunlarda hiç sizin kusurunuz yok mu? ” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.