Jale Nur Süllü: Seyitgazi’nin potansiyeli doğru değerlendirilemiyor

Cumhuriyet Halk Partisi Örgütü Seyitgazi, Kırka ve Doğançayır’ı ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi.

Jale Nur Süllü: Seyitgazi’nin potansiyeli doğru değerlendirilemiyor
27 Kasım 2018 Salı 15:59

Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekilleri Dr. Jale Nur Süllü ve Utku Çakırözer, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı ve eşliğinde Seyitgazi ilçesini ziyaret etti.

Seyitgazi İlçe Başkanlığı’nda partililer ile bir araya gelen CHP Milletvekilleri ve Belediye Başkanları daha sonra Türkiye Muhtarlar Derneği Seyitgazi Şubesi’ni ziyaret ederek muhtarlarla sohbet etti.

Seyitgazi’de ve ilçelerde kırsal kalkınmanın sağlanması için projeler hazırladıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, yanlış politikalarla dışa bağımlı hale getirilen tarım ve hayvancılığın desteklenmesi gerektiğini ve tarımsal ürünlerin değerlendirilmesi için bölgede gerçekleştirmeyi planladıklarını anlatarak; “Seyitgazi’de yerel seçimde gerçekleşecek değişim ile örnek köy projelerini hayata geçireceğiz” dedi.

Seyitgazi’nin  inanç ve tarih turizmi açısından bir değer olması gerektiğini belirten Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü de “Geçmişte çok önemli uygarlıklara ev sahipliği yapan Seyitgazi’nin potansiyeli doğru değerlendirilemiyor. Han ilçemiz, sosyal demokrat belediyecilik anlayışı ile gerçekleştirilen örnek kültür ve sanat projeleri ile turizm destinasyonu na dönüştü. Han’da yer altı şehirleri ve Frig Vadisi, bakanlık tarafından göz ardı ediliyor ama Erdal Şanlı başkanımızın özverili çalışması ve Büyükşehir Belediyemizin desteği ile Han yeniden yaşam bularak bir çekim merkezi oldu. Seyitgazi’de de yerel seçimlerden sonra aynı başarıyı yakalayacağız” dedi.

Kırka’da “ölüm yolu” olarak adlandırılan, sayısız kazaya sebep olan yol  konusunu Meclis gündemine defalarca taşıdığını belirten CHP Milletvekili Utku Çakırözer, Afyon’a kadar yenilenen yolun Eskişehir sınırı sonrası yapılmayan bölümünün zaman kaybetmeden yenilenmesi gerektiğini söyleyen Çakırözer, ayrıca Kırka Bor Fabrikası’na işçi alımında Kırkalılar’ın  yerine referanslarla şehir dışından gelen insanların işe alındığını dile getirdi.  Kırkalılar’ın ayrım yapılmadan fabrikada istihdam edilmesi gerektiğini vurgulayan Utku Çakırözer, “Sayısız kez mülakata girerek elenen gençlerimiz var. İşçi alımlarının  kura ile gerçekleşeceği söylenen sürecin takipçisi olacağız” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.