JALE NUR SÜLLÜ: GAZİLERİMİZİN YAŞADIĞI HAKSIZLIK DERHAL DÜZELTİLMELİ

Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü terör gazilerinin kesilen emekli maaşlarını ve erken emeklilik yolunu kapatan kanun düzenlemesini yazılı soru önergesi ile Milli Savunma Bakanlığı ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na sordu.

JALE NUR SÜLLÜ: GAZİLERİMİZİN YAŞADIĞI HAKSIZLIK DERHAL DÜZELTİLMELİ
20 Aralık 2019 Cuma 11:11

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Ekim 2019’da kabul edilen torba kanunla yapılan değişiklikten sonra terörle mücadelede yaralanan gazilerin çalışabilir durumda olanların erken emekli olmasının yolu kapandı. Bu düzenleme sonucu 17 Aralık 2019 tarihinden itibaren 377 terör gazisinin maaşı kesildi. Gazilerin bu mağduriyetini Meclis gündemine taşıyan Dr. Jale Nur Süllü “Bu düzenleme ile gazilerimizin, askerlik ya da gazilik öncesi sigorta giriş primleri silindiği için hakları kaybolmuştur. Ayrıca resmi kurumlarda çalışıp emeklilik hakkı kazanan 1 Ocak 2014 tarihinden önce emekli olan terör gazilerimizin maaşları kesilmiştir. Bu durum Türk Milleti için gözünü kırpmadan hayatını feda etmeye hazır kahraman gazilerimiz ve askerlerimizi derinden üzmüştür. Türk milleti olarak haklarını asla ödeyemeyeceğimiz gazilerimizin yaşadığı haksızlığın ortadan kaldırılması bir görevdir.” diyerek şu soruları sordu:

“2013-2016 yılları arasında SGK’ye yapılan başvuruları kabul edilerek emekli aylığı almaya başlayan gazilerimizin emeklilik işlemlerinin “sehven” yapıldığı gerekçesiyle maaşlarının kesilmesi sonucu oluşan mağduriyeti gidermek için bakanlığınızın bir çalışması mevcut mu? - Türk Milleti için gözünü kırpmadan mücadele verirken gazi olan askerlerimizin şartlarının iyileştirilmesi gerekirken bu düzenleme sonucu emekli olabilmeleri için çalışacakları süre, çalışma şartları ve bedensel engelleri göz önünde bulunduruldu mu? - Bu düzenleme yapılırken şanlı Türk ordumuzda görev yapan er, erbaş ve subaylarımızda yaratacağı moral eksikliği ve sonuçları düşünüldü mü?”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.