İYİ PARTİ’TEN İKTİDARA ELEŞTİRİ YAĞMURU:

İYİ Parti haftalık olağan basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan İYİ Parti İl Başkanı Ramis Tunca, Termik santralden ekonomiye değin bir çok konuda iktidara eleştiri yöneltti.

İYİ PARTİ’TEN İKTİDARA ELEŞTİRİ YAĞMURU:
20 Ocak 2019 Pazar 13:12

Kendilerinin Termik santrale karşı olduklarını, verilen hukuki mücadelenin de her kademesine destek vereceklerini ve öncülük yapacaklarını belirten Tunca,  “Bu konuda AKP’li Belediye Başkan Adaylarının görüşlerini de kamuoyu ile paylaşmalarını istiyoruz. AKP Belediye Başkan adayları ile karşılaşan hemşerilerimizden de rica ediyorum, lütfen Kömürlü Termik Santral hakkında adaylara görüşlerini sorunuz” dedi.

Ülke gündemine ilişkin olarak da açıklamalarda bulunan Ramis Tunca ekonomiden seçmen taşıma iddilarına ilişkin pek çok konuyu değerlendirerek şöyle konuştu: EulerHermes’in Küresel İflas Raporu’na göre Türkiye’de iflaslar 2019’da yüzde 5 artacak. 2018’de 15 bin 400 olan iflas eden şirket sayısı 2019’da 16 bin 200’e yükselecektir.

2018 bütçe açığı yüzde 52 artışla 72,6 milyar TL oldu.

İşsizlik ekim ayında 1.3 puan yükseldi. İşsiz sayısı 3.788.000’e ulaştı.

Haftanın tek güzel haberi Cumhurbaşkanı’nın Fazıl Say konserine katılması oldu.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak enflasyonla ilgili marketleri suçladı. Yakında market baskınları gelebilir.

Değerli arkadaşlar Nihat Hatipoğlu artık rektör. Kendisini ve atama yapanları kutlarız.

Gelelim haftanın en kötüsüne:

Sakarya’daki Tank Palet Fabrikası’nın BMC’ye satılmasına tepkiler devam ederken, Ethem Sancak, Türk Savunma Sanayii Zirvesi’nde BMC’yi nasıl aldığını açıkladı.BMC’nin alınması için kendisini Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yönlendirdiğini söyleyen Ethem Sancak’ın bu itirafa yorum yapmaya gerek yoktur.

148 yaşındaki Ayşe ve 149 yaşındaki Zülfü oy kullanacak! Ülkemizin her tarafından garip seçmen taşıma bilgileri alıyoruz. Tespit ettiğimiz tüm seçmen taşımalarına da itirazımızı yaptık. Seçim kazanmak adına oy taşımak, taşınmasına ön ayak olmak sahtekârlıktır. Biz İYİ Parti olarak bir adet bile oy taşımadık. Taşınmasına da aracılık etmedik. Haram ileabad olunmaz.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı’nın tehditkâr açıklamalarına karşı Suriye’nin kuzeyindeki gelişmelerle ilgili İYİ Parti mevcut hükümetin yanında olduğunu açıkça ifade etmiştir. Ancak hükümetimizin sesi kısık çıkmaktadır. Çünkü ekonomik esaret varken sesini çıkaramazsın. Büyük Türk Milleti hiçbir esareti kabul etmez,etmeyecektir de.

4 milyon sığınmacıya yaklaşık 200 milyar TL’yi harcadıklarını ifade eden hükümetimiz, mevzu Türk olunca hiç sesini çıkarmıyor. Avrupa ülkelerinde bile protestolar yapılırken, hükümetimizden Doğu Türkistan’da yapılan zulümlere karşı hiçbir açıklama ve eylem göremiyoruz. Türk kardeşlerimizi aylarca hava limanlarında bekletenlerin Barzani’ye Kırmızı Pasaport verdiklerini Büyük Türk Milleti’ne unutturmayacağız. İYİ Parti olarak bizler her fırsatta, yapılan bu zulme kurumsal olarak karşı durmakta ve Türk’ün sesi olmaya devam edeceğiz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.