İYİ Parti’nin yeni Eskişehir İl Başkanı belli oldu

İYİ Parti Eskişehir İl Başkan Adayı Emine Edizgil, resmi olmayan sonuçlara göre delegelerin oylarıyla yeni il başkanı seçildi.

İYİ Parti’nin yeni Eskişehir İl Başkanı belli oldu
15 Ocak 2023 Pazar 17:24

İYİ Parti Eskişehir İl Kongresi bugün gerçekleşti. İsmail Türk’ün çekilme kararı almasıyla, bugünkü kongrede başkanlık için Emine Edizgil ile Hüseyin Arabacı’nın listeleri yarıştı.

Beyaz liste ile seçime giren Hüseyin Arabacı 262 delegenin oyunu, beyaz liste ile seçime giren Emine Edizgil ise 318 delegenin oyunu alarak yeni il başkanı seçildi.

604 il delegesinin oy kullanma hakkı bulunduğu kongre sonunda 48 yönetim kurulu üyesi, 9 disiplin kurulu üyesi ve 18 üst kurul delegesi belirlendi. 

Edilgiz, geçtiğimiz yıl Haziran ayında Eren Erkmen’in istifasının ardından Genel Merkez tarafından il başkanlığı görevine atanmıştı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.