İYİ Partili Ektaş: Sayın Soylu istifa etmelidir

Eskişehir İl Başkanı Mehmet Ektaş son dönemlerde sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalar ile gündeme gelen suç örgütü lideri Sedat Peker’in açıklamlarının İç İşleri Bakanı Soylu’ya kadar uzandığını belirterek, “Sayın Soylu’nun Kripto para vurguncusu Faruk Fatih ÖZER’le çekilmiş fotoğrafları daha hafızalardan silinmeden, işleri güçleri yandaş kanallarda gazeteci kimliğinin arkasına sığınarak AK Parti iktidarına güzellemeler yazmak ve muhalefeti kötüleyerek algı operasyonları yapmak olan kişilerin Soylu ile Peker arasında arabulucuya soyunması, vatandaşımızda derin kuşkulara neden olmuştur” dedi ve ekledi: Sayın Soylu istifa etmelidir.

İYİ Partili Ektaş: Sayın Soylu istifa etmelidir
23 Mayıs 2021 Pazar 12:35

Ektaş’ın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: Suç örgütü lideri kimliğiyle bilinen, AK Partinin fanatik taraftarı sıfatıyla da muhalefete yönelttiği tehditlerle zaman zaman kamuoyunda öne çıkan Sedat PEKER’in, geçmişte suç örgütü kurma suçundan hüküm giymiş ve hükmü infaz edilmiş olan Mehmet AĞAR ve oğlu AK Parti Milletvekili Tolga AĞAR hakkındaki iddiaları Sayın Süleyman SOYLU’ya kadar uzanmıştır. Sayın SOYLU’nun Kripto para vurguncusu Faruk Fatih ÖZER’le çekilmiş fotoğrafları daha hafızalardan silinmeden, işleri güçleri yandaş kanallarda gazeteci kimliğinin arkasına sığınarak AK Parti iktidarına güzellemeler yazmak ve muhalefeti kötüleyerek algı operasyonları yapmak olan  kişilerin Soylu ile Peker arasında arabulucuya soyunması, vatandaşımızda derin kuşkulara neden olmuştur.

SAYIN SOYLU, İSTİFA ETMELİDİR.

Şeffaflık ve hesap verebilirlik, siyasetin ve demokrasinin temellerindendir. Denetlenebilirliği olmayan yönetimlerde hukuksuzlukta pervasızca devan ederse kaos ve anarşi meydana gelir. Sayın Soylu sıradan bir siyasetçi değil, aynı zamanda İçişleri Bakanıdır. Bu nedenle, iddialar daha da önem kazanmaktadır.

Sayın Soylu, hakkındaki iddialar sonrası her ne kadar telaş içinde bir takım açıklamalar yapmışsa da açıklamaları kamuoyunu tatmin etmemiştir. Sayın Soylu’nun açıklamalarında hasmına hakaret etmek için kadını araçsallaştırması ve kadınları aşağılayan eril bir dil kullanması ayrıca toplumumuzda haklı tepkiye neden olmuştur. . 

Hesap vermek, hamasi nutuklar atmak değildir.  Hesap vermek, tarafsız soruşturmalarla olur.  Ülkemizde adli kolluk yoktur. Bu nedenle Savcılar, soruşturmalarını kolluk kuvvetleriyle birlikte yürütmekte ve delilleri kolluk kuvvetleri marifetiyle toplamaktadır. Sayın Soylu ise İçişleri Bakanı olarak kolluğun amiridir. Yapılacak soruşturmada Sayın Soylu aleyhine olabilecek delillerin toplanıp toplanmadığı ya da karartılıp karartılmadığı tartışma konusu olmamalıdır. Sayın Soylu’nun üzerine atıldığını iddia ettiği iftiradan kendini aklaması için istifa etmesi kaçınılmazdır. Sayın Soylu istifa ederek, şeffaf bir soruşturmanın önünü açmalı ve hesap vermelidir.

                        

MAHKEME, ALPU OVASINI  YOK EDEBİLİRSİNİZ DEMEDİ

Basın açıklamasında Alpu Ovası'na da değinen Ektaş şunları söyledi: 

Alpu Belediyesi tarafından URAYSİM Projesinin iptal edilmesine yönelik açılan dava da, Eskişehir 2. İdare Mahkemesi tarafından verilen ret kararının çarpıtılarak yapılan yorum ve değerlendirmeleri hayretle takip ediyoruz.

Eskişehir 2. İdare Mahkemesi, dosya hakkında esastan inceleme yapmamıştır. Sayın Mahkeme, Alpu Belediyesinin Dava açma ve Davacı Ehliyeti olup olmadığını değerlendirmiş, AK Partili Belediye Başkanı zamanında projeye verilen onaylar ve arazi tahsisi nedeniyle Alpu Belediyesinin bu davada ehliyeti olmadığına karar vermiştir. Yani Sayın Mahkeme, URAYSİM projesinin Alpu Büyük Ova statüsüne aykırı olup olmadığı, ÇED Raporu gerektirip gerektirmediği, Test Yollarının tarım arazilerine zarar verip vermeyeceği, test yollarının geçirildiği güzergahın dışında başka güzergahlardan geçirilip geçirilemeyeceği gibi hususlarda inceleme ve değerlendirme yapmamıştır. Sayın Mahkemenin kararı,  test yolları geçirilerek Alpu Ovasının verimli topraklarının bölünerek yok edilmesine kapı açmamaktadır, izin vermemektedir.

 

11 YIL SONRA, ACELENİZ NEDİR?

Bilindiği gibi hiç kimse URAYSİM Projesinin karşısında değildir. Talep edilen, yaklaşık 50 kilometre uzunluğundaki test yollarının verimli tarım arazileri yerine çorak arazilere kaydırılmasıdır.

Mevcut projeye alternatif olarak; URAYSİM’in kurulduğu yerden başlayarak, tamamen kıraç arazilerden geçecek biçimde test yolu güzergahı geçirmek ve araziye uygulamak mümkündür. Bunun mümkün olup olmadığının tespit edilmesi için Büyükşehir Belediyemiz, Siyasi Partilerimiz, Sivil Toplum Örgütlerimiz, Üniversitelerimiz ve Valiliğimiz gözetiminde, tarafsız demiryolu altyapı uzmanları tarafından bir çalışma yapılmasından neden kaçılmakta, 11 yıldır tamamlanmayan bir projenin test yolları için neden yangından mal kaçırırcasına kamulaştırma yapılmaktadır.

TORUNLARIMIZ, ALPU OVASINI KORUYANLARI HAYIRLA ANACAKTIR.

Projenin sahibi ve yürütücüleri, evlatlarımız ve torunlarımız Alpu Ovasını ve Türk Tarımını koruyanları hayırla yad edecek, onlara dua edecektir.

Sizleri birlikte çalışmaya, demiryolu altyapı uzmanlarından bir heyet kurmaya ve güzergah çalışması yapmaya, Alpu Ovasını yok olmaktan kurtarmaya davet ediyoruz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.