İYİ PARTİ’DEN AK PARTİ’YE TEPKİ

İYİ Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Mehmet Ekmen, AK Parti’nin Eskişehir’de kuralları çiğnediğini söyledi.

İYİ PARTİ’DEN AK PARTİ’YE TEPKİ
30 Ocak 2019 Çarşamba 12:47

Ekmen, YSK’nın seçimle ilgili beyannamesinin dışına çıkıldığını ifade ederek, “Yaklaşan seçim trafiğinde bazı önemli kuralları hatırlatmakta fayda görüyorum: “298 Sayılı seçimlerle ilgili yasa ve YSK seçimleri ile ilgili beyannamesi: 298 sayılı kanuna göre siyasi partiler belirli yerler dışında afiş, pankart, broşür vb asamaz, kullanamaz. YSK’nın 1119298 sayılı kanunlarında ise valiliklerin, büyükşehir belediyelerinin bu konuyla ilgilendikleri açıkça belirtilmiştir. Ancak; bazı parti mensupları bu kuralların dışına çıkmaktadır. Eskişehir’de AK Parti bu kuralları çiğneyerek park, bahçe, kütüphane gibi sosyal alanlara afişlerini ve billboardlarını asmıştır. İktidar partisinin buhukuksuz davranışı bir suçtur. Cezai yaptırımları vardır. Her parti eşit, hukuki ve adaletli bir seçim dönemi geçirmelidir” dedi.

Yasalar “herkes” içindir diyen Ekmen,  “Biz İYİ Parti olarak davranışlarımıza, sözlerimize, yaptığımız hareketlere bilfiil dikkat ederken, bunu haklı sebeple karşımızdakinden de bekliyoruz. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Biz susmuyoruz. Hakkımızı arıyoruz ve haklı davranışlarda bulunuyoruz.AKP’nin bu girişimlerine karşın bizim yaptığımız sadece bir tavsiye, bir bilgilendirme değildir. İlgili makamlara gerekli başvurularımızı zaman geçirmeden yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Bu hukuksuzluğa göz yummamız mümkün değildir! Acilen yetkililerin bu duruma müdahale ederek kanuna aykırı şekilde asılmış afişleriindirtmelerini ve tekrarına engel olmalarını talep ediyoruz” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.