İYİ Parti’de il başkanı aday sayısı 2’ye düştü

15 Ocak Pazar günü il kongresini yapacak olan İYİ Parti’de daha önce başkanlık için adaylığını açıklayan İsmail Türk adaylıktan çekildi. Türk’ün bu hamlesi sonrasında il başkanlığı için Emine Edizgil ile Hüseyin Arabası yarışacak.

İYİ Parti’de il başkanı aday sayısı 2’ye düştü
13 Ocak 2023 Cuma 11:57

Tepebaşı ilçe başkanlık görevinden istifa ederek il başkanlığı için adaylığını açıklayan İsmail Türk adaylıktan çekildiğini açıkladı. Tepebaşı ile kongresinde desteklediği aday Tamer Özdemir’in Nurettin Kabasakal kaybetmesi ardından uzun süredir il başkanlığı adaylığından çekilmesi beklenen Türk yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:  Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener ve Genel İdare Kurulumuzun, 2023 seçimlerine yenilenmiş, güçlü, motivasyonu yüksek, enerjik teşkilat yapılarıyla girilmesi ve seçimlerden birinci parti çıkma hedefinin gerçekleştirilmesi amacıyla aldıkları kongre kararı sonrası, partimizin Eskişehir Kurucu İl Yönetiminden başlayarak  Tepebaşı İlçe başkanlıkları dahil kesintisiz olarak aldığım görevler ve verdiğim hizmetlerin şahsıma yüklediği sorumluluk gereği İYİ Parti Eskişehir İl Başkanlığına adaylığımı açıklamıştım.

İlçe kongreleri sonrasında, partimizin il delege yapısı ve iradesi ortaya çıkmıştır. Çıkan iradeyi okumak, anlamak, saygı göstermek ve iradeye uygun davranmak, sorumluluk sahibi her İYİ Partilinin görevidir.

Bu anlayış çerçevesinde, İYİ Parti İl Başkan adaylığından çekiliyorum.

15. Ocak. 2023 tarihinde gerçekleştirilecek İl Kongresinde hizmet için adaylık yarışında bulunacak arkadaşlarımıza başarılar diliyorum.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.