İYİ Parti vatandaşlarla buluşuyor

İYİ Parti İl Teşkilatı, Seyitgazi’deydi. İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu, İl Başkanı Mehmet Ektaş, Seyitgazi İlçe Başkanı Recep Kılıçaslan ile İl ve İlçe Yöneticilerinin katıldığı ziyaretlerde, Seyitgazi İlçesine bağlı Cevizli, Bardakçı, Ayvalı, Sarayören ve Doğançayır kırsal mahallerinde çiftçilerle buluştu.

İYİ Parti vatandaşlarla buluşuyor
15 Mart 2021 Pazartesi 10:05

Eskişehir İl Başkanlığınca yapılan açıklamada, bölgede halinden memnun olan bir tek çiftçinin olmadığı, üretimden elde edilen kazancın gübre ve mazota gittiği, çiftçinin sürekli borç yükünü arttırmak suretiyle yaşamını ikame ettirdiği, bu şartlarda tarım faaliyetlerinin sürdürülebilir olmadığı, yüzbinlerce kişinin çiftçi kaydını sildirmesinin de önümüzdeki 10 yıl içinde ekip biçen kimse kalmayacağının göstergesi olduğu belirtildi. AK Parti iktidarlarından önce şeker pancarı ekimi yapılan bölgede, çiftçinin iyi gelir elde ettiğinin ancak kota sonrası pancar ekim alanlarının küçülmesi sonucu kaybedilen kazancın bir türlü telafi edilemediğinin altı çizilen açıklamada, çiftçiye borç vermek yerine gübre, mazot gibi girdilerden alınan vergilerin kaldırılması, tarımsal hizmetlerde kullanılan elektrik ve suyun sübvanse edilmek suretiyle tarımın desteklenmesi gerektiği, gerekli tedbirlerin alınması halinde, 3.100 dolar civarında dip yapmış tarım sektörü hane halkı fert gelirinin yukarıya çekilebileceği ve tarımsal faaliyetlerin cazip hale getirilebileceği ifade edildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.