İYİ Parti teşkilatı MHP ile ittifaka sıcak bakıyor

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu’nun Eskişehir teşkilatı ile yaptığı toplantında yerel seçimlerde AK Parti ve CHP ile ittifaka hiçbir şekilde olumlu yaklaşılmazken MHP ile ittifaka açık kapı bırakıldı.

İYİ Parti teşkilatı MHP ile ittifaka sıcak bakıyor
12 Ağustos 2023 Cumartesi 14:50

Geçtiğimi günlerde Eskişehir’e gelen İYİ Parti Teşkilatlardan sorumlu genel başkan Yardımcısı bir basın toplantısı düzenleyerek, "Teşkilatlarımızda münferit, bağımsız, müstakil ve kendi başına hareket etme arzusu ve bu yerel seçimlere tek gitme arzusu çok yüksek” ifadelerini kullanmıştı. Ardından teşkilat mensupları ile bir otelde yapılan toplantıda benzer görüş hakim oldu. Teşkilatın büyük çoğunluğu yerel seçimlerde kendi adayları ile çıkması yönünde görüş bildirirken ittifaklar konusunda ise oldukça ilginç bir tablo ortaya çıktı.

Hatipoğlu’nun sözleri eleştirildi

Nebi Hatipoğlu’nun sağ partililerle ittifak yapabiliriz diyerek AK Parti ve MHP’yi işaret etmesi bazı teşkilat mensupları tarafından eleştirildi. Toplantıya katılan teşkilat mensupları Hatipoğlu’nun, AK Parti ile ittifak yapılabilir çıkışını eleştirirken, Teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Buğra Kavuncu bu eleştirileri “Milletvekilimizin bu sözleri kesinlikle partimizi bağlamıyor” diyerek ortamı yatıştırdı. Toplantıya katılanlar ayrıca CHP ile de yerel seçimde bir ittifak yapmaya karşı çıktı. Teşkilat mensupları geçtiğimiz yerel seçimde CHP’nin, Eskişehir’de İYİ Parti’nin hakkını gözetmediği doğrultusunda ciddi eleştiriler getirdi. Toplantıda oluşan ortam İYİ parti'nin CHP İttifakı’na kapılarını tamamen kapattığı yönünde oldu.

MHP ile İttifaka olumlu bakıldı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, İyi Parti’ye, "Çağırdık dönmediniz yuvaya, yerel iktidarda komşu olalım ülke hayrına" diyerek yaptığı ittifak çağrısı da toplantıda gündeme geldi. Eskişehir teşkilatının çoğu Bahçeli’nin ittifak önerisine olumlu bakarken, AK Parti’nin olacağı hiçbir denklemde yer almayacaklarını belirterek, MHP ile kurulacak ittifakta ise herhangi bir sıkıntı görmedikleri ortak görüşünde birleştiler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.