İYİ PARTİ: “Kamu görevlileri, seçim öncesi siyasi propaganda yapmaya zorlanıyor

İYİ Parti, devlet memurlarının kapı kapı dolaştırılarak seçim popangadası yapmaya zorlandığını iddia ederek, “Devlet memurlarımızı siyasi propaganda yapmaya zorlayarak Türk Milletinin gözünde kutsal olan devlet kavramını daha fazla yıpratmayın” uyarısında bulundu.

İYİ PARTİ: “Kamu görevlileri, seçim öncesi siyasi propaganda yapmaya zorlanıyor
26 Ağustos 2022 Cuma 16:52

İYİ Parti Sendikal İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı İbrahim Dursun, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sosyal yardımlardan yararlanan vatandaşların ihtiyaçlarının tespit edilmesi için ulusal ziyaret programı kapsamında 81 ilde hane ziyareti talimatı verdiğini anımsattı. Bu ziyaretlerin devlet memurları ve vakıf görevlilerince gerçekleştirildiği ve ziyaret esnasında Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı mektubun vatandaşlara ulaştırıldığını aktaran Dursun, “ Partili Cumhurbaşkanı devlet görevi gereği tüm topluma eşit mesafede yapması gereken hizmetleri adeta birer seçim çalışmasına dönüştürerek devlet eliyle propaganda yapmaktadır” dedi. 

“Memurlarımız, vatandaşın gözünde küçük düşürülüyor”

Kamu görevlilerinin kapı kapı dolaştırılarak AK Parti için oy istemeye zorlandığını iddia eden Dursun, “Yapılan uygulama, vatandaşa adil ve tarafsız bir şekilde hizmet sunma görevi bulunan kamu çalışanlarımızı yani memurlarımızı vatandaşın gözünde küçük düşürmektir. Devlet işleri memurlar eliyle tarafsız olarak görülür. Subjektif olan devlet kavramı bu şekilde, vatandaş zihninde saygınlık ve güven kazanır. Ancak, sizin yapmaya çalıştığınız bu tür uygulamalar ile vatandaşın devlete olan saygısı ve güveni ile birlikte hukuk ve adalet duygusu da kaybolur” ifadelerini kullandı.  Devlet memurlarının bu durumdan rahatsız olduğunu belirten Dursun, “Devlet memurlarımızı siyasi propaganda yapmaya zorlayarak Türk Milletinin gözünde kutsal olan devlet kavramını daha fazla yıpratmayın” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.