İYİ Parti İyileştirilmiş Ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Seferberliği Eskişehir’de start aldı

İYİ Parti Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Prof. Dr. Bahadır Erdem İyileştirilmiş Ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Seferberliğinin ilk durağı olan Eskişehir’de açıklamalarda bulundu. Erdem, 2.5 yıl sonunda Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin iflas ettiğini belirterek İyileştirilmiş ve Güçlendirilmiş Parlamenter sistemin dar boğazdan çıkma yolu olduğunu söyledi.

İYİ Parti İyileştirilmiş Ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Seferberliği Eskişehir’de start aldı
15 Ekim 2021 Cuma 13:09

İYİ Parti tarafından hayata geçirilen “İyileştirilmiş Güçlendirilmiş Parlementer Sistem Seferberliği” ilk ayağı olan Eskişehir’de parti binasını ziyaret eden İYİ Parti Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Prof. Dr. Bahadır Erdem burada açıklamalarda bulundu.

Eskişehir bir eğitim şehri olduğunu,  hayata kattıkları ile Türkiye’ye örnek olduğunu belirten Erdem Eskişehir’de bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek sözlerine başladı. 2019 yılında İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından ilk olarak dile getirildiğini belirten Erdem, “Genel Başkanımızın “İyileştirilmiş Ve Geliştirilmiş Parlamenter Sistem” sözü sonrasında Türkiye Kamuoyu çok kısa bir süre içerisinde sayın genel başkanımızın bu tespitini içselleştirdi” dedi.

Ak Parti Ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni kamuoyuna anlatırken, ekonomide dış politikada verdikleri vaatlleri hatırlatan Erdem, “Bize ne dediler; bu parlamenter sistem her şeyin önünde engel. Bana yetkiyi verin ekonomi şöyle iyi olacak, dolar şu kadar düşecek, dış politikada bu kadar başarı sağlayacağız. Fakat geldiğimiz nokta bir felaket” diye konuştu.

CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ İFLAS ETMİŞTİR

Halkta ciddi bir mutsuzluğun olduğunu üreticiden, çiftçiye EYT’liden KHK’lıya her vatandaşın bu yönetime dayanacak gücü kalmadığını belirten Erdem, 2 buçuk yıllık sürede Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin iflas ettiğini söyledi. Türkiye’nin tek adamın ağzından çıkacak kelimelere mahkum edilmemesi gerektiğini belirten Erdem, “Türkiye bir kişiden büyüktür” derken, bu darboğazdan çıkmanın tek yolunun İyileştilmiş Ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem olduğunu ifade etti.  

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.