İYİ Parti İl Başkanı Ektaş: Esnaf destek paketinin kaynağı belli oldu, ÖTV zammı

İYİ Parti İL Başkanı Mehmet Ektaş son uygulanan ÖTV zamlarını eleştirdi. Ektaş vatandaş destek paketinin kaynağı ÖTV zamları olduğunu belirterek, "Hazinede kaynak olmayınca, bu zamla AK Parti bir kez daha elini Milletin cebine atmıştır." dedi.

İYİ Parti İl Başkanı Ektaş: Esnaf destek paketinin kaynağı belli oldu, ÖTV zammı
21 Mayıs 2021 Cuma 12:30

AK PARTİ, YİNE ELİNİ VATANDAŞIN CEBİNE ATTI

Akaryakıta yapılan ve %188’e varan ÖTV artışıyla, Sayın AK Partili Cumhurbaşkanımız tarafından 2 gün önce açıklanan esnaf destek paketinin kaynağı belli oldu.

Sayın Cumhurbaşkanımızın, bir çok kez tekrar ettiği “Dünya Bizi Kıskanıyor” sözlerini yinelediği açıklamasının üzerinden 8 saat sonra fahiş bir artışla, benzindeki ÖTV’ye %55, motorindeki ÖTV’ye %67 ve LPG’de ki ÖTV’ye %188 zam yapıldı. Emekliye, işçiye, memuru, çiftçiye, tatlı kaşığıyla veren iktidar, ÖTV zammıyla daha Temmuz zamlarını, çiftçi ödemelerini yapmadan kat be kat fazlasıyla vatandaştan geri almıştır.

Bilindiği gibi, Ülkemiz pandemi döneminde halkına sağladığı doğrudan destek oranında, G20 Ülkeleri içinde son sırada yer almaktadır. Son açıklanan destek paketinden tüm esnafların yararlanacağını düşünsek bile paketin toplam tutarı 4.5 Milyar TL dolayındadır. Bu tutar, Ülkemizin 2020 yılı Gayrisafi Milli Hasılasının sekizyüzde 1’i oranında bile değildir.

YÖRÜK SIRTINDAN KURBAN KESMEYİN!

Esnafın yarasına merhem olamayacak destek paketi açıklamasından 2 sonra yapılan bu zam ise, AK Parti Hükümetinin kaynak yaratamadığını, verimsiz yatırımlarla, yolcu, geçiş, hasta garantili hastanelere, otoyollara, havalimanlarına aktarılan paralarla hazinenin tam takır kuru bakır hale getirildiğini göstermiştir.

Hazinede kaynak olmayınca, bu zamla AK Parti bir kez daha elini Milletin cebine atmıştır.

Daha destek ödemeleri başlamadan, ÖTV zammıyla destek miktarının çok çok üzerinde bir meblağ, vatandaşımızın cebinden alınacak, ardından yörük sırtından kurban kesilerek esnafa dağıtılacaktır.

Yapılan bu zammın, Dünyada lider Ülkeler arasında bulunduğumuz enflasyon canavarını daha da artıracaktır. Pandemi koşullarında vatandaşlarımız mecburen toplu taşıma araçları yerine özel araçlarını tercih etmektedirler. Yapılan bu zam, dar gelirli vatandaşlarımız, çalışanlarımızı tekrar toplu taşıma araçlarına, işyeri servislerine yönlendirecek ve bulaşının artmasına da neden olacaktır.

SAYIN İKTİDAR SAHİPLERİ, ELİNİZİ VATANDAŞIN CEBİNDEN ÇEKİN

Zafer Havalimanı, İstanbul Kanalı örneklerinde olduğu gibi Ülkenin kaynaklarını gerçekçi ve ihtiyaç olan projeler için kullanın. Çakarlı, lüks makam araçları, lojman saltanatları, yüzlerce araçlık şatafatlı gezilerden vazgeçin. Emeklinin, işçinin, köylünün, esnafın derdiyle dertlenin.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.