İYİ Parti İl Başkanı Ekmen: Polislerin intiharlarının önlenmesi için bazı konuların çözülmesi gerekmektedir

İYİ Parti İl başkanı Eren Ekmen Eskişehir'deki polis intiharları ile ilgili konuştu. Ekmen "Eskişehir’de son 3 gün içinde meydana gelen Emniyet teşkilatımızda görevli 2 polis memuru arkadaşımızın intiharı bizleri derinden yaralamıştır" diyerek polis intiharlarının sona ermesi için bazı konuların acil olarak çözülmesi gerektiğini belirtti.

İYİ Parti İl Başkanı Ekmen: Polislerin intiharlarının önlenmesi için  bazı konuların çözülmesi gerekmektedir
20 Ocak 2022 Perşembe 15:29

Ekmen yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:  Eskişehir’de son 3 gün içinde meydana gelen Emniyet teşkilatımızda görevli 2 polis memuru arkadaşımızın intiharı bizleri derinden yaralamıştır. Eskişehir Valiliğinde görev yapan Murat A.ve Valilik özel kalemde görevli Komiser Ahmet Ş. Üç gün arayla intihar etmeleri zihinlerde bazı soru işaretleri bırakmıştır. 2021 yılında intihar vakalarında meydana gelen artış konunun vahametini ortaya koymaktadır 2021 yılında Türkiye genelinde intihar eden polis memuru sayısı 100 dür.2022 yılının ilk ayında ise bu rakam 6 olarak kayda geçmiştir. Polislik meslek grupları içerisinde intiharlarda en riskli grup olarak belirtilmektedir.Meslek olarak kendi içerisinde bulunduğu koşullar değerlendirildiğinde çeşitli faktörler ön plana çıkmaktadır.Örneğin son zamanlarda teşkilat içerisinde vukuu bulan mobing ,ağır çalışma şartları,ekonomik nedenler,aile içi huzursuzluklar,ruhsal problemler ve diğer sebepler teşkilat içerisinde çalışan emniyet mensuplarını olumsuz etkilemektedir. İçişleri bakanlığı polis intiharlarını “Polislerimiz borcu yüzünden yada psikolojik sorunları nedeniyle intihar etmişlerdir” denilerek konu kapatılmaktadır. Emniyet teşkilatımızda görev yapan polis memurlarının asıl sorunlarına çare olmak istenmemektedir. Emniyet teşkilatımızda çalışan polislerin intiharlarının önlenmesi için bazı konuların acilen ele alınıp çözülmesi gerekmektedir.

Polislerimizin ekonomik şartlarının iyileştirilmesi ve bekledikleri 3600 ek göstergelerinin bir an önce verilmesi Çalışma saatlerinin güncellenerek yeniden belirlenmesi izin ve istirahat kullanımında yasal olarak yeniden düzenlenmesi

Teşkilat içerisinde meydana gelen ve sıralamada önemli yer teşkil eden mobing uygulamasının bir an önce kaldırılması Emniyet teşkilatımızda gecesini gündüze katarak çalışan, huzur ve güvenliğimizin teminatı polislerimizin iyi şartlarda sağlıklı çalışma koşullarının sağlanması ve Türk milletine iyi ve kaliteli hizmet vermelerini temenni ederek bu tür üzücü olayların olmamasını dileriz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.