İYİ Parti İl Başkanı Edizgil: Bizim en temel talebimiz Eskişehir’in daha iyi daha sorunsuz bir şehir olması olacaktır

İYİ Parti İl Başkanı Emine Edizgil ile genel seçimleri değerlendirip, yerel seçimleri masaya yatırdık. Eskişehir’de partisinin aldığı sonuçtan memnun kaldığını belirten Edizgil, yerel seçimi konuşmak için erken olduğunu belirtirken, bazı ipuçları vermeyi de ihmal etmedi. Edizgil, “Genel merkezimiz ve üyelerimiz bu yolda beni görmek ister bu görevi bana verirlerse şayet bende gerektiği şekilde çalışmalar yaparım” dedi.

İYİ Parti İl Başkanı Edizgil: Bizim en temel talebimiz Eskişehir’in daha iyi daha sorunsuz bir şehir olması olacaktır
18 Haziran 2023 Pazar 00:50

Soner Uçak’ın sorularını yanıtlayan İYİ Parti İl Başkanı Emine Edizgil, partisinin Eskişehir’de başarılı bir sınav verdiğini ifade ederken, “Yerel seçimlerde bu başarıyı daha üst seviyelere taşıyacağımıza inancımız tam” dedi.

Her iki seçimde partinizin performansını nasıl değerlendiriyorsunuz? Eksik kaldığınız veya iyi yaptığınız alan çalışmaları hakkında fikirleriniz nelerdir?

Eksik kaldığımız bir nokta olduğunu partimiz adına düşünmüyorum. Genel başkanımız sayın Meral Akşener hanımefendinin liderliğinde, kendisi başta olmak üzere her bir üyemiz canla başla mücadele sergiledi bunu ülke genelinde de  yaptığımıza ve başardığımıza inanıyorum.

Geçtiğimiz seçimler, bir siyasi aktör olarak Emine Edizgil’e nasıl bir tecrübe kattı?

Geçirdiğimiz her seçimde mutlaka ki kendimce gözlemlediğim ve kendime not ettiğim konular oluyor her seçim yeni bir tecrübe oluyor. İnsanlarımıza doğruyu yanlışı anlatırken her zaman olduğundan daha fazla mücadele ederek yolumuza devam etmemiz gerektiği kanısındayım.

Bir vekil meclise göndermeyi başardı İYİ Parti. Bu noktada vekil adaylarınızın seçim başarısında nasıl bir katkısı oldu? Daha iyi bir liste ile daha iyi sonuçlar alınabilir miydi?

 Eskişehir’de en iyi ve genç vekil adaylarına sahip olmanın ve bu adayların üyelerimizle yaptığımız temayül yoklamasına göre yani demokrasi ile belirlemiş olmasının haklı gururunu yaşıyoruz. Bunu gerçekleştiren tek partiyiz. Vekil adaylarımızın katkıları elbette çok. Gece gündüz çalıştı her birisi bu konuda tüm üyelerimize ve kendilerine teşekkür ediyorum. Seçilen vekilimiz sayın Nebi Hatipoğlu Eskişehir’e çok şey kazandıracak ve gerçekten Eskişehir için çalışacak bir vekildir. Zamanla Eskişehir’de partimize teveccühün ve katılımın artacağı inancındayım.

Kongre sürecinde özellikle Eskişehir il teşkilatını neler bekliyor?

Bizler demokrasiye inanan ve bu doğrultuda çalışmalarını sürdüren bir partiyiz. Birlik beraberlik içerisinde kongre sürecimizi geçireceğimizi daha başarılı günlerin bizleri beklediğine inanıyorum.

Yerel seçimler var karşımızda uzunca bir süre olmasına karşı İYİ Parti’nin seçimlerde dengeleri değiştirecek bir görüntü sergiliyor. Genel seçimler sonrasında dağılan ittifak yerel seçimlerde tekrar bir araya gelinir m? CHP ve diğer İttifak bileşenleri ile bir araya gelinip ortak hareket edilebilir mi? En azından Eskişehir için bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?

    Genel başkanımız ittifak konusunda ne karar alırsa bizler o karara uygun şekilde çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Dengeleri değiştiren bir gücümüzün olduğunun farkındayız zamanı geldiğinde ittifak olarak ya da olmayarak Eskişehir’in menfaatleri doğrultusunda çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. Bizler bunu geçtiğimiz seçimde de gösterdik.

Şayet ittifak olarak hareket ederseniz beklenti ve talepleriniz olacak mı olursa bunlar neler olacak?

  Beklenti ve talepler konusunda konuşmak için çok çok erken bir zaman. Bizim en temel talebimiz Eskişehir’in daha iyi daha sorunsuz bir şehir olması olacaktır.

Genel seçimler yerel seçimler ile ilgili size ve partinize ne söyledi. Nasıl bir çıktı edindiniz?

      Genel seçimlerde ittifak olmamıza rağmen sadece kendi adaylarımız ile oy oranımızı artırdık ve vatandaşımızın teveccühünü gördük. Yerel seçimlerde bu başarıyı daha üst seviyelere taşıyacağımıza inancımız tam.

Kişisel olarak adınız sıklıkla Odunpazarı belediye başkanlığında geçiyor. Yarım kalmış yolculuğa devam etme niyetiniz var mı?

Genel merkezimiz ve üyelerimiz bu yolda beni görmek ister bu görevi bana verirlerse şayet bende gerektiği şekilde çalışmalar yaparım. Bunları konuşmak için oldukça erken.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.