İYİ Parti İl Başkan Adayı Türk: Delege seçimleri, siyasi partilerin demokratik yapı taşlarının en önemli ayağıdır

İYİ Parti Eskişehir İl Kongresi’nde mevcut Başkan Emine Edizgil ile yarışacak olan Tepebaşı İlçe Başkanı İsmail Türk, “Üyelerimizin delege olarak partimize hizmet etme talebinin yansıması olan çok adaylı seçimler gururumuz oldu. İlçe yönetim kurulu ile il delegelerini belirleyecek partimiz için en iyisini düşünüp değerlendirecek ve karar verecek bağımsız, hür fikirli hür iradeli 400’er delegemiz seçildi” dedi.

İYİ Parti İl Başkan Adayı Türk:  Delege seçimleri, siyasi partilerin demokratik yapı taşlarının en önemli ayağıdır
08 Kasım 2022 Salı 13:53

Delege seçim sürecini değerlendiren Türk, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:   Partimiz, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına ilk adımı atacağı 2023 yılında gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerine büyük bir iddia ile hazırlanıyor. Ülkemizi içinde bulunduğu ekonomik, siyasal, sosyal kriz ortamından çıkarmak, gencinden yaşlısına, kadınından erkeğine, işçisinden memuruna, fakirinden zenginine tüm vatandaşlarımızın yok olan umutlarını yeşertmek ve geleceğe taşımak için Genel Başkanımız Sayın Meral AKŞENER’in liderliğinde gece gündüz çalışıyoruz.

            Önümüzdeki seçimin Ülkemiz ve Milletimiz için öneminin farkında olan Genel Merkezimizin; 2,5 yıl önce yapılan seçimlerle oluşan İl ve İlçe Yönetim Kurullarının yenilenmesi, 2.5 yıl içinde partimize katılan yeni üyelerimizin birikim ve enerjilerinin  sürece katılması, yönetimlerde temsillerinin sağlanması, dinamik, üretken, birleştirici ve kucaklayıcı yönetimlerle seçim motivasyon ve performansının en üst noktaya çıkarılması amaçlarıyla aldığı kongre kararı takvimi adım adım uygulanmaya başlandı.

Takvime uygun olarak, şu ana kadar Günyüzü, Beylikova, Mihallıçcık İlçe Kongrelerimiz yapıldı, İlçe Bakanları ve Yönetim Kurulu üyeleri seçildi, İl Kongresi delegeleri belirlendi. Üyelerin teveccühünü kazanan arkadaşlarımızı tebrik ediyorum.

İlimizin Odunpazarı ve Tepebaşı merkez ilçe delege seçimleri ise, rekabet, huzur ve sükun içinde gerçekleştirildi.  Üyelerimizin delege olarak partimize hizmet etme talebinin yansıması olan çok adaylı seçimler gururumuz oldu. İlçe yönetim kurulu ile il delegelerini belirleyecek  partimiz için en iyisini düşünüp değerlendirecek ve karar verecek bağımsız, hür fikirli hür iradeli 400’er delegemiz seçildi.

Delege seçimleri, siyasi partilerin demokratik yapı taşlarının en önemli ayağıdır

Partilerin tabandan tavana tüm yapılanması, ilçe delegelerinin şekillenmesiyle başlamaktadır.

Seçilen delegelerimiz, önümüzdeki ilçe Başkan ve Yönetim Kurulu seçimlerinde ve ardından yapılacak il Başkan ve Yönetim Kurulu seçimlerinde büyük sorumluluk üstlenecekler.

            Seçilen her bir yol arkadaşımız, bu sorumluluğu layıkıyla yerine getirecek kalitededir. Hayat birikimleri, siyasi deneyimleri, bilgi ve kültürleriyle İYİ Partiyi hedeflerine taşıyacak kadroları oluşturacak kararlılığa da sahiplerdir.

            Delege seçimleriyle başlayan seçim sürecinin hayırlı olmasını diliyor, seçilen arkadaşlarımız ile aday olarak hizmet yarışına giren, parti içi demokrasimizin olgunlaşmasına katkı veren diğer arkadaşlarımızı  kutluyorum.

                                                                                 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mehmet Selim YANIK . - 1 yıl önce
Başarılar ile Muvaffakiyyetler ile başarılar diliyorum.Yolunuz açık olsun İsmail başkanım.