İYİ PARTİ ESKİŞEHİR AZERBAYCANLILAR DERNEĞİ’Nİ ZİYARET ETTİ

İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı Mehmet Ektaş beraberinde il yöneticileri ile birlikte Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği Başkanı Cavit Aydın’ı dernek binasında ziyaret etti.

İYİ PARTİ ESKİŞEHİR AZERBAYCANLILAR DERNEĞİ’Nİ ZİYARET ETTİ
06 Ekim 2020 Salı 10:05

Ziyarette ilk olarak işgal altındaki Karabağ’ın özgürlüğüne kavuşturulması amacıyla Azerbaycan tarafından gerçekleştirilen harekâttaki son durum ve Ermenistan işgalinden kurtulan bölgeler hakkında memnuniyet dile getirildi.

Dernek Başkanı AYDIN; “ Yaklaşık 30 yıl önce Hocalı’da 613 Azeri vatandaşımızın katledilmesi ile başlayan ve Azerbaycan’ın Yüzde 20 sinin işgaliyle sonuçlanan elim olaylar, Azerbaycanlılarda derin bir iz bıraktı. 30 yıldır bu işgalin bitmesini, Ermenistanın işgal ettiği topraklarımızdan çekilmesini bekledik. Sözde çözüm amacıyla toplanan devletler, çözüm üretmek yerine bu haksız durumu yıllara yayarak meşrulaştırmaya çalıştı. Ermenistan’da Rusya ve Batılı devletlerden aldığı bu destekle çekilmek bir yana Azerbaycan’a saldırılarına devam etti. Azerbaycan Türkleri, kardeş Türkiye Cumhuriyetinin tam desteğiyle artık yeter dedi. İnşallah çok kısa bir sürede işgal edilen yerlerin tamamı özgürlüğüne kavuşacak. Azerbaycan halkı bu haklı mücadelesinde kendisine tam destek olan Türkiye Cumhuriyetine müteşekkirdir.” Dedi.

İl Başkanı EKTAŞ’da; “ Türkiye ve Azerbaycan iki kardeş ülkedir. İki bayrak tek milletiz. Türkiye Cumhuriyeti dost ve kardeş ülke Azerbaycan’ı her zaman desteklemiştir. Bu haklı davasında 84 milyon hep birlikte Azerbaycan’ın yanında olmaya da devam edecektir. Azerbaycan bizim milli davamızdır. İktidarlar değişse de milli davalar değişmez. Bu desteğimizi dosta düşmana açıkça gösterdik. Temennimiz Azerbaycan Türklerinin 30 yıldır süregelen bu haksız işgale bir an önce son vermesi ve tez zamanda muzaffer olmasıdır.” dedi.

Eskişehir Azerbaycanlılar Dernek faaliyetlerinin de görüşüldüğü ziyaret sonunda, her iki başkan birbirlerine faaliyetlerinde başarılar dilediler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.