İYİ PARTİ'DEN CHP'YE ZİYARET

CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar, İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Ektaş ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı.

İYİ PARTİ'DEN CHP'YE ZİYARET
21 Ağustos 2019 Çarşamba 16:42

İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Ektaş ve beraberindeki heyet ile CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar'ı ziyaret etti.   Ziyarete ilişkin konuşan Başkan Adar, “Son 2 sezondur ülkemizde koalisyonlar seçim öncesi yapışmaya başlandı.  Ülkeyi 18 yıldır yönetenler koalisyonları seçin öncesi yapılır hale getirdiler. Biz gerek 24 Haziran gerekse 31 Mart seçimlerinde birlikte hareket ettiğimiz İYİ Parti ile önümüzdeki seçimlerde de bir arada olmayı umut ediyoruz.  Genel merkez düzeyindeki ilişkiler son derece iyi yürütüldü.  Eskişehir’de yönetim değişikliği nedeniyle çok sıcak ilişkiler içerisine giremedik arkadaşlarla ama  nazik ziyaretleri kendilerine teşekkür ediyoruz. Bizde kendilerini ziyaret edeceğiz. Eskişehir’in sorunlarına nasıl çözümler üretebiliriz. Onların arayışı içerisinde olacağız. Bizim İYİ Partili yöneticilerden bir şikayetimiz yok. Türkiye’nin sorunlarına çözüm bulma çerçevesinde aynı bakış içerisindeyiz” dedi.

BİZ BİR AİLEYİZ

İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Ektaş siyasette kullanılan dilin çok önemli olduğunu ifade ederek, “Burada kullanılan dil çok önemli. Eğer çizgiyi tutturursanız sorun yok ama çizgiyi aşmaya başladığınız andan itibaren tarafları birbirine düşman hale getirirsiniz.  Kendinizi yakın olanları bağlayacağız derken, uzak olanları ötekileştirirsiniz. Türkiye bu konuda çok kötü sınav veriyor.  Yaklaşık 15 yıldır sevgi ve saygının bir kenara bırakıldı. Hakaret eden, aşağılayan ve ötekileştiren bir dil üzerinden siyaset yapılıyor. Bu topluma yansıyor. Toplum da bu gerginliğin altında eziliyor. Bizim görevlerimizden bir tanesi de siyasetin sadece eleştirel yönünün olmadığını yeri geldiğinde ortak noktalarda birlikte hareket ederek,  sevgi ve saygı temelinde davrandığımızı halka göstermek olmalı.   Biz bir aileyiz. Türkiye’nin buna ihtiyacı var. Umarım sizlerin ve bizlerin bu yaklaşımları diğer siyasi partilerimize de kapsar. Eskişehir özelinde halkımıza doğru mesajlar vererek, Eskişehir’in daha yaşanabilir bir kent olmasını noktasında bir katkı sağlayabiliriz” dedi.

GARİP YATIRIMLAR YAPILIYOR

Ziyarette Başkan Adar, AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan’ın ‘projelerde birlikte hareket edelim’ sözlerini de hatırlatarak, “Biz bu tavrı ülkeyi 18 yıldır yönetenlerden de bekliyoruz. AKP İl Başkanı birlikte hareket edelim diyor ama bu iş sadece söylemde olmuyor. Bu iş eylemde olmalı. İstediğiniz kadar söyleyin bunu yapmıyorsanız büyük sıkıntı var demektir. 20 yıldır şehir sosyal demokrat belediyeler tarafından yönetiliyor ama 2002 yılından bu yana iktidar olan AKP. Hangi ortak projede bir araya gelebildiler. Eskişehir’de yerel yönetimlerin yapılması gereken pek çok projeyi yerel yönetime danışmadan yapmaya kalktılar. Sonuçta ülkenin kaynakları israf edildi. Gündoğdu’daki karşı tarafa geçiş. Alt geçidin yapılmaması yönünde büyükşehir belediye başkanımız özellikle üzerinde durdu. Şimdi kullanılmıyor. Milyarlar oraya akıtıldı. Yazık, günah. Keza çevre yolunda yapılan bat-çıklar. Yağmurda su dolmakta. Şehir Hastanesi önüne yapılan deve hörgücü gibi olan yol. Bunlar yonca yaprağı şekilde yapılması gerekiyordu. Sadece müteahhide belli bir iş yaratmak için yapıldı. Garip yatırımlar yapılıyor. Ortak akılda birleşmeliyiz. Kentin yararına çözüm üretmeliyiz” şeklinde konuştu. Ektaş ise hızlı treninin TÜLOMSAŞ'ta üretilmesi konusunda ortak  noktada buluşulması gerektiğini ifade ederek, “AK Parti il başkanımıza bu konuda destek oluruz, başarıyı da onlar mahal ederiz. Yeter ki hızlı tren burada üretilsin” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.