İYİ Parti'de sular durulmuyor: İl başkanından ilçe başkanına: O benim düşmanım

Genel Merkez tarafından görevden alınan Tepebaşı İlçe Başkanı Nusret Kabasakal, Eskişehir Ekspres’e yaptığı açıklamada görevden istifa eden İYİ Parti İl başkanı Emine Edizgil ile ilgili oldukça çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kabasakal, Edizgil’in eski Odunpazarı İlçe Başkanı Zafer Tuna’ya ilişkin olarak “O benim düşmanım. ‘Benim kırmızı çizgim odur, ben zaten onu görevden aldırmaya çalışıyorum,”sözlerini sarf ettiğini belirtti.

İYİ Parti'de sular durulmuyor: İl başkanından ilçe başkanına: O benim düşmanım
05 Ekim 2023 Perşembe 11:22

Yerel seçimler öncesinde Merkez ilçe başkanlarını görevlerine son veren İYİ Parti’de sular durulmuyor. Görevden alınan Tepebaşı İlçe Başkanı Nusret Kabasakal görevden alınmasına ilişkin olarak Eskişehir Ekspres’e yaptığı açıklamalar oldukça çarpıcı.

  

Kabasakal, kendisinin görevden alınması ile ilgili olarak, genel merkezin bu genel başkan Öeral Akşener’in bu gelişmeden haberi olmadığını, teşkilat başkanlığı etrafındaki bir takım oluşumlarının görevden alınmasında etkin rol aldığını söyledi.

“O BENİM DÜŞMANIM”

Kabasakal, kendisinin görevden alınması ile ilgili olarak Emine Edizgili suçlarken Edizgil ile arasında geçen ilginç diyaloğuda aktardı. Kabasakal yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi, “Benim görevden alınma sebebim, biz ilçe başkanlığı seçimini kazandıktan sonra ben partide bütünlüğü ve beraberliği sağlamak için önümüzde bir seçim olduğunu belirterek, diğer partililer ve Zafer başkanımızın da yanına gittim. Zafer başkan da buna sıcak baktı. Benim Zafer Tuna ile görüşmem ‘Emine hanımın kırmızı çizgisiymiş’, hemen bir gün sonra beni çağırdı, bana ‘Zafer benim düşmanım’ dedi, ‘Benim kırmızı çizgim odur, ben zaten onu görevden aldırmaya çalışıyorum, ben onunla çalışamam, kongrede benim aleyhime çalıştı’ “dedi. ‘Başkanım kongrede seni destekleyecek diye bir kural yok ki, A’yı ya da B ismini destekleyebilir’ dedim. Böyle bir şey için bir ilçe başkanı görevden alınmaya çalışılmaz diye söyledim. Onu kazanmaya çalışın, partimiz büyüsün dedim. Koltuklar gelip geçer kişiler ömür boyu kalır dedim. Bu işin arkasında Emine Hanım var Emine Hanım kendisine göre bir ekip oluşturmak istedi”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.