İYİ Parti'de ne olacak?

İYİ Parti’de kongre süreci olanca hızıyla devam ediyor. Odunpazarı’nda Edizgil ve ekibine sürpriz yaparak il kongresi için ciddi avantaj elde eden Zafer Tuna’ya Edizgil ve ekibi Tepebaşı’nda yaptıkları sürpriz ile karşılık verdi. Dış ilçeler de hesaba katıldığında Edizgil başkanlık koltuğunu koruma konusunda ciddi bir avantaj yakaladı.

İYİ Parti'de ne olacak?
12 Aralık 2022 Pazartesi 10:29

İYİ Parti’de kongre süreci bir hayli çetrefilli bir hal almaya başladı. Odunpazarı Kongresi’nde Edizgil ekibini saf dışı bırakarak koltuğunu korumayı başaran ve il kongresinde ciddi bir söz hakkına sahip olan Zafer Tuna’nın il başkanı belirleme konusunda yakaladığı avantaj Tepebaşı ilçe kongresi’nde Edizgil ve ekibi tarafından bertaraf edildi. İl kongresinde 276 delegeye sahip olan Odunpazarı ilçesine 254 oy ile karşılık verecek olan Tepebaşı’nın yanı sıra dış ilçelerden gelecek olan 70 oy Edizgil’in elini rahatlattı. Mihallıççık dışında dış ilçelerden fire vermemesi beklenen Edizgil kongreye kendinden emin bir şekilde gidiyor.

İsmail Türk çekilebilir

Tepebaşı İlçe Kongresi’nde İl Başkanlığına adaylığını açıklayan İsmail Türk’ün desteklediği Tamer Özdemir’in kongreyi kaybetmesi Türk’ün il başkanlığı adaylığından çekilme ihtimalini bir hayli güçlendirdi.

Öte yandan hala ciddi bir avantajı bulunan Zafer Tuna ve ekibinin il kongresinde Edizgil’in karşısına aday çıkarıp çıkarmayacağı büyük bir soru işareti. Odunpazarı kongresinde Edizgil ekibini listeye almayarak il kongresinde sürpriz yapacağı izlenimi yaratan Zafer Tuna ve ekibinin birkaç gün içinde karar vererek bu kararı kamuoyu ile paylaşması bekleniyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.