İYİ PARTİ'DE KONGRE SÜRECİ

İYİ Parti 2. Olağan Kongre sürecine, Tepebaşı ve Odunpazarı ilçe delege seçimlerini hafta sonu gerçekleştirerek başladı. Delege seçimlerinin çarşaf liste ile yapıldığını belirten İ başkanı Mehmet Ektaş, “İYİ Parti parti içi demokrasinin, çoğulculuğun, şeffaflığın ve her şeyden önemlisi fırsat eşitliğinin partisidir” dedi.

İYİ PARTİ'DE KONGRE SÜRECİ
20 Ocak 2020 Pazartesi 16:20

Delege seçimlerini, Türk siyasi yaşamında nadir görülen ve son dönemlerde neredeyse unutulan çarşaflı liste uygulamasıyla yaptıklarını belirten Ektaş şöyle konuştu:  Bildiğimiz gibi, çarşaf liste delege seçimi hem kapsayıcı, partinin tüm tabanını temsil edecek çeşitlilikte bir delege yapısının şekillenmesine hem de partinin her kademesinde görev almak isteyen üyelere fırsat eşitliği yaratmaktadır. İYİ Parti parti içi demokrasinin, çoğulculuğun, şeffaflığın ve her şeyden önemlisi fırsat eşitliğinin partisidir.

İki günlük delege seçim yarışımız gerçek anlamda demokrasi şölenine dönüştü. Üyelerimizin ve sandık görevlilerimizin naif, sevgi odaklı, kolaylaştırıcı ve kucaklaşmacı tavırları heyecanın üst düzeyde olduğu seçimlerin en küçük bir çatışma ve tartışmaya neden olmadan sonuçlanmasını sağladı.

Tepebaşı ve Odunpazarı seçim bölgelerinde yer alan 176 mahallenin seçimlerini 22 ayrı noktada kurduğumuz seçim bürolarında gerçekleştirdik. Böylece üyelerin sandığa kolay erişimini sağlayarak kolaylaştrıcı bir yaklaşımla katılımı arttırdık. Yüzde 80’in üzerine çıkan yüksek katılım oranıyla da üye iradesinin delege seçimlerine doğru şekilde yansımasını sağladık.

Seçilen tüm delegelerimizi kutluyor, seçilemeyen arkadaşlarımıza da ortaya koydukları çaba, İYİ Parti demokrasi kültürüne sağladıkları katkı için teşekkür ediyoruz. İYİ Partiyi tüm paydaşlarımızın katkılarıyla yönettiğimizin altını çizerek seçilemeyen arkadaşlarımızın da bundan sonraki süreçlerde partimizin yönetim, etkinlik ve üretkenlik platformlarının birer parçası olduğunu, katkılarına ihtiyacımız olduğunu ifade ediyorum.

Seçimler sonucunda, Tepebaşı ve Odunpazarı İlçe Kongrelerinde oy kullanacak toplam 800 delegemiz belirlendi. Şimdi sıra, 15 Şubat’ta Tepebaşı ve 16 Şubat’ta Odunpazarı İlçe Kongrelerinde. Önümüzdeki seçim döneminde, delegelerimizin istikrara, deneyime, çalışkanlık, samimiyet ve işbirliğine önem vereceğini, tercihlerini partimizin ihtiyacı olan bu ilkeler doğrultusunda kullanacağına inanıyoruz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.