İYİ Parti'de başkanlık koltuğuna adam dayanmıyor

İYİ Parti'de bir kez daha başkanlık koltuğundaki isim değişti...

İYİ Parti'de başkanlık koltuğuna adam dayanmıyor
20 Haziran 2022 Pazartesi 11:39

İYİ Parti Eskişehir’de Dr. Arslan Kabukçuoğlu Kurucu İl Başkanı olarak atandı. Kabukçuoğlu, 24 Haziran 2018 seçiminde milletvekili seçilince yerine Ramis Tunca atandı. Ramis Tunca Mart 2019 yerel seçimin ardından 9 Nisan’da istifa etti. Yerine 26 Nisan’da Mehmet Ektaş İl Başkanı olarak atandı. Ektaş Tepebaşı İlçe Başkanlığı yapmıştı. Tunca’nın İl Başkanı olarak tercih edilmesinin ardından görevini bırakmıştı.

Ektaş, Temmuz 2020’deki 2. Olağan Kongre’de seçilerek güven tazeledi. Yaklaşık bir yıl görevde kalan Ektaş, 26 Haziran 2021’de istifa etti. Yerine 1 Temmuz’da İl Yönetim Kurulu Üyesi Eren Ekmen geldi. Ektaş, İl Yönetim Kurulu Üyeliğine devam etti. Yaklaşık bir ay önce, Mayıs 2022’de Ektaş ve ekibi İl Yönetimi’nden istifa etti. Tüzük gereği atama zorunluluğu oluştu. Genel Merkez, 19 Haziran 2022’de beşinci İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı olarak Diş Hekimi Emine Edizgil’i atadı.

2014 yerel seçiminde MHP’nin Odunpazarı Adayı olan Edizgil, bir yıl önce İYİ Parti’ye katılmıştı. Edizgil, yaklaşık 50 bin oy alarak (oyların yüzde 21’i) herkesi şaşırtmıştı! Edizgil, 7 Haziran 2015 seçiminde MHP 4. Sıra adayıydı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.