İYİ Parti'de aday sayısı 3'e yükseldi

İYİ Parti Eskişehir İl teşkilatının 15 Ocak’ta yapacağı kongrede Hüseyin Arabacı da il başkanlığına aday olacağını açıkladı. Arabacı ile birlikte il başkanlığına talip olanların sayısı 3’e yükseldi.

İYİ Parti'de aday sayısı 3'e yükseldi
28 Aralık 2022 Çarşamba 12:55

Mevcut başkan Emine Edizgil ile birlikte İsmail Türk’ün de aday olduğu İYİ Parti İl Başkanlığı için 3. Aday Hüseyin Arabacı oldu. İYİ parti İl Binasında yaptığı basın toplantısı ile adaylığını duyuran Arabacı, seçilmeleri halinde 5 maddelik vaatte bulundu.

Arabacı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: Hepimizin bildiği ve yaşamakta olduğu üzere Türkiye ekonomik, sosyal, siyasal ve uluslararası ilişkiler açısından Cumhuriyet tarihinin en ağır krizini yaşamaktadır. Yirmi yıllık AKP iktidarı devletin bütün kurumlarını yozlaştırmış, yönetim ilke ve değerlerini bozmuştur. Toplum etnik, dini ve sosyal açıdan kutuplaşmış, zengin daha zengin olmuş fakirlik yaygınlaşıp derinleşmiştir. Hane halkının bankalara borcu 20 yılda 230 kat artarak 5 milyar TL’den 1 trilyon 150 milyar TL ye yükselmiştir. Bu borçluluk insanımızı bunalıma sürüklemiş, bu yüzden cinayetler, intiharlar, boşanmalar artmış, toplum topyekün psikiyatrik vaka haline gelmiştir. Psikiyatri ilacı kullanmada Türkiye Avrupa’da birinci sıradadır. Suriye, Irak ve Afganistan’dan bilinçli ve organize bir şekilde hayata geçirilen göç politikasıyla Türkiye’nin demografik yapısı daha kırılgan ve daha sorunlu hale getirilmiştir. Yirmi yıl önce yoksullukla, yolsuzlukla ve yasaklarla mücadele edeceğim diye iktidara gelen AKP, iktidardan giderken Cumhuriyet tarihinin en büyük yoksulluğunu, en büyük yolsuzlukları ve yasaklarını miras olarak bırakmaktadır.

Tek adam rejimiyle güçler ayrılığı terk edilmiş, yasama, yargı ve yürütme saraya bağlanmıştır. Yargı tek adamın istediği kararı vermekte, yasama tek adamın istediği yasaları çıkarmakta, yürütme ise yasaları bir kenara bırakmış, tek adam ne isterse onu yapmaktadır. kısacası devletimiz parti devletine dönüşmüştür.

Sayın Basın mensupları ve değerli üyeler,

Cumhuriyet tarihinde AKP ye verilen yetki ve güç hiçbir partiye verilmemiştir. 20 yılda harcadıkları para 3 trilyon Dolar civarındadır. Bu kadar büyük bir kaynak katma değer üretmeyen betona harcanmıştır. Bugün geldiğimiz yer işşizlik, düşük ücret, yüksek enflasyon, yüksek dış ve iç borç, cari açık, çöken sektörler, çöken ekonomi ve çöken ülkedir.

sayın basın mensupları ve değerli üyeler,

İYİ Parti’nin Türk siyasi hayatına girmesiyle siyasetin akışı değişmiş, belediyelerdeki 25 yıllık AKP iktidarı sona ermiştir. Şimdi sıra merkezi yönetimdeki AKP iktidarını sona erdirmektir. Bu başta İYİ Parti’liler olmak üzere hepimizin ortak ve çok önemli görevidir. Cumhur Başkanlığı seçiminden Milletvekili seçimine kadar en yüksek başarıyı elde etmeliyiz. Elbette ki bu başarının temel şartı da teşkilatlarımızın iç sorunlarını aşarak enerjisini ve kaynaklarını proje ve hedeflerine harcamasıdır.

15 Ocak tarihinde yapacağımız İl Başkanlığı Kongresinde delegemizin teveccühünü kazanıp seçilirsek eğer;

1-Kuracağımız geniş tabanlı ve kapsayıcı bir yönetim kurulu oluşturup, partimiz içinde birlik ve beraberliği tesis edeceğiz.

2-Teşkilatlarımızı hızla genel seçime hazırlayacağız. 7 milletvekilliği kontenjanında 3, 6 milletvekilliği kontenjanında 2 milletvekilliği hedefleyeceğiz.

3-Seçimlerden sonra partimizi 2024 yılında yapılacak olan yerel seçimlere hazırlayacağız. Özellikle Eskişehir’in alt ve üst yapı sorunlarının tespiti ve çözümleri için projeler üreteceğiz. Hedefimiz Büyük Şehir dahil bütün belediyelere talip olmaktır.

4-Görevde kaldığımız süre boyunca Milletvekilliği, Belediye Başkanlığı, Belediye Meclis Üyeliği gibi makamlara aday olmayacağız. Bunun yerine bu görevlere layık olan adayların çıkmasına ve görev almasına fırsat ve imkan sağlayacağız.

5-Görevimiz bittiğinde eve giderken arkamızda bize oy veren vermeyen bütün İyilerin kalplerinde ve hafızalarında saygı, sevgi ve hoş bir seda bırakabilmeyi hedefliyoruz.

genel başkanımız sayın  Meral Akşener’in liderliğinde, çok daha iyi bir Türkiye’de ,birlikte ve çok mutlu yaşamak dileğiyle. Kongremizin partimize ve camiamıza hayırlı olmasını diliyor, diğer adaylarımız sayın Emine Edizgil ve sayın İsmail Türk’e başarılar diliyorum.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.