İşte Eskişehir’in 28. dönem milletvekilleri

Eskişehir’i 28.dönemde TBMM’de temsil edecek 6 milletvekili belli oldu. Resmi olmayan seçim sonuçlarına göre Eskişehir’den CHP 3, AK Parti 2, İYİ Parti 1 milletvekili çıkardı.

İşte Eskişehir’in 28. dönem milletvekilleri
14 Mayıs 2023 Pazar 23:37

AK Parti’den Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile Ayşen Gürcan, CHP’den Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü ve İbrahim Arslan, İYİ Parti’den Nebi Hatipoğlu Eskişehir’i TBMM’de temsil edecek. 
28.Dönem Parlamentosu’nu belirlemek üzere yapılan milletvekili genel seçimine 24 siyasi parti ile ülke genelinde 151 bağımsız milletvekili adayı katıldı. Bazı siyasi partiler ‘Cumhur’, ‘Millet’, ‘Ata’, ‘Emek ve Özgürlük’ ve ‘Sosyalist Güç Birliği’ ittifakları adı altında beş ayrı ittifakla seçime girdi.
AK Parti, MHP, BBP ve Yeniden Refah Partisi “Cumhur İttifakı”, CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) “Millet İttifakı”, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) ile Türkiye İşçi Partisi (TİP)
 “Emek ve Özgürlük İttifakı”, Zafer Partisi ve Adalet Partisi “ATA İttifakı” , Türkiye Komünist Partisi, Türkiye Komünist Hareketi ve Sol Partisi ise “Sosyalist Güç Birliği İttifakı” adı altında seçime katıldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.