İŞTE CUMHUR İTTİFAKININ ADAYLARI

Cumhur İttifakının Eskişehir adayları belli oldu. İşte adayların özgeçmişleri…

İŞTE CUMHUR İTTİFAKININ ADAYLARI
12 Ocak 2019 Cumartesi 16:02

AK Parti ve MHP arasında yapılan ittifak görüşmeleri sonucunda Büyükşehir ile birlikte 12 ilçede AK Parti’nin adayları, 2 ilçede ise MHP’nin adaylarının desteklenmesine karar verildi. MHP, 31 Mart seçimlerinde Odunpazarı, Tepebaşı, Alpu, Han, Seyitgazi, Sivrihisar, Mihalgazi, Sarıcakaya, Günyüzü, Beylikova ve İnönü’de AK Parti adaylarını destekleyecek. AK Parti ise Çifteler ve Mihalıççık’ta MHP adaylarına destek verecek.

Burhan Sakallı /Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı

1962 yılında Eskişehir’in Mihalıççık ilçesine bağlı Dinek Köyü’nde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Eskişehir’de tamamladı. 1984 yılında Selçuk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. Çeşitli özel öğretim kurumlarında öğretmen ve yönetici olarak çalıştı. Birçok sivil toplum kuruluşunda danışman olarak çalıştı. 2008 yılında Selçuk Üniversitesi Sosyoloji Anabilim Dalında Yüksek Lisans eğitimini tamamladı. 28 Mart 2004 ve 29 Mart 2009 seçimlerinde üst üste iki kez Odunpazarı Belediye Başkanlığına seçildi. Evli ve üç çocuk babası.

Volkan Doğan/ Odunpazarı Belediye Başkan Adayı

1982 yılında Eskişehir’de doğdu. 2009 yılında Odunpazarı Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi oldu. 2009 yılından itibaren teşkilatın çeşitli kademelerinde görev aldı. 2014-2018 yılları arasında AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı olarak görev yaptı. Janus Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun oldu. Evli ve iki kız çocuğu babası.

Hasan Tuç/ Tepebaşı Belediye Başkan Adayı

1967 yılında Eskişehir’in Akpınar Köyü’nde doğdu. İlkokul ve ortaokulu Bozüyük’te, lise eğitimini Eskişehir’de tamamladı. Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden mezun oldu. 2001 yılında AK Parti’nin kuruluşunda yer almış ve kurucu ilçe başkanı olarak atanmıştır. 2005 yılına kadar Merkez İlçe Başkanı görevini sürdürmüştür. Birçok sivil  toplum kuruluşunda görev almıştır. Eskişehir Kuzey Kafkas Derneği Başkanlığını 6 yıl yapmıştır. İş hayatında inşaat sektöründe faaliyet göstermektedir. Eskişehirspor Genel Sekreteri olarak görev yapmaktadır. Evli ve iki çocuk babası.

Rafet Demirtaş/ Alpu Belediye Başkan Adayı (Mevcut Başkan)

1963 yılında Eskişehir’in Alpu ilçesinde doğdu. İlköğretim ve lise tahsilini Alpu ilçesinde tamamladı. 2009 ve 2014 yerel seçimlerinde AK Parti’den Alpu Belediye Başkanı olarak seçildi. Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi ve Eskişehir Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesidir. Alpu Belediye Başkanı olarak görevine devam etmektedir. Evli ve dört çocuk babasıdır.

Menderes Durgut/ Günyüzü Belediye Başkan Adayı

1970 yılında Günyüzü ilçesinde doğdu. İlkokulu Günyüzü, ortaokul ve lise öğrenimini İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı. İstanbul Teknik Üniversitesi ön lisans mezunudur. 2009 -2014 yılları arasında AK Parti İl Genel Meclis üyeliği, projeler komisyon başkanlığı tarım altyapı komisyon başkanlığı, imar komisyon başkan yardımcılığı, meclis adına il milli eğitim il danışma kurulu üyeliği, il disiplin kurulu üyeliği ve il encümenliği görevlerinde yer almıştır. Lisanslı sporcu oup, atletizm alanında Türkiye derecesi bulunmaktadır. Evli ve üç çocuk babasıdır.

Özkan Alp/ Beylikova Belediye Başkan Adayı (Mevcut Başkan)

1970 yılında Eskişehir’in Beylikova İlçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Beylikova’da tamamladı. Ticaretle uğraşmakta olup, Eskişehir Ticaret Odası ve Eskişehir Sanayi Odası üyesi, Beylikova Süt Üreticiler Birliği Yönetim Başkanlığı yapmaktadır. 29 Mart 2009 Mahalli İdare seçimlerinde AK Parti’den Beylikova Belediye Başkanı olarak seçildi. 10 senedir belediye başkanlığı görevini yürüten Alp evli ve iki çocuk babası.

Kadir Bıyık/Çifteler Belediye Başkan Adayı (MHP)

1985 yılında Eskişehir’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Çifteler’de, lise öğrenimini ise Hamidiye Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. İstanbul Aydın Üniversitesi mezunudur. Çifteler Ülkü Ocağı ve Eskişehir Ülkü Ocakları başkanlıkları yapmıştır. 2016 yılında MHP İl Başkanı olarak göreve getirilmiştir. 2018 yılında milletvekili seçimleri için il başkanlığı görevinden istifa ederek MHP’den milletvekili adayı olmuştur. Üç dönem ESMİAD yöneticiliği yapmıştır. 2010 yılından itibaren kendi firmasında ticaret yapmaktadır.

Vedat Çeliker/Han Belediye Başkan Adayı

1971 yılında Eskişehir’in Han İlçesi’nde doğdu. İlkokul ve ortaokulu Çifteler’de, lise öğrenimini Ankara’da tamamladı. Erciyes Üniversitesi Elektrik, Elektronik ve Anadolu Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkiler bölümlerinden mezun oldu. İşletme Ana Bilim dalında yüksek lisans yaptı. Eskişehir Meydan Meteoroloji Müdürlüğü’nde asker meteoroloji uzmanı olarak görev yapmaktadır. Kooperatif başkanlıkları ve oda meclis üyelikleri yapmıştır.

Kadir Bozkurt/ İnönü Belediye Başkan Adayı (mevcut başkan)

1958 yılında İnönü’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini İnönü’de, lise öğrenimini Eskişehir’de tamamladı. Çeşitli kurumlarda yöneticilik yaptı. İnka Anadolu Limited Şirketi’nde yönetim kurulu başkanlığı görevine devam etmektedir. 2014 yılından bu yana İnönü Belediye Başkanlığı görevini sürdürmektedir. Evli ve iki çocuk babası.

Zeynep Akgün/ Mihalgazi Belediye Başkan Adayı (mevcut başkan)

1976 yılında Eskişehir’de doğdu. İşletme Fakültesi mezunu olan Akgün çiftçilik ve muhasebe işleriyle uğraşmaktadır. 2014 yılından bu yana Mihalgazi Belediye Başkanıdır. Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanıdır. Evli ve bir çocuk annesidir.

Mustafa Arslan/Mahmudiye Belediye Başkan Adayı

1959 yılında Mahmudiye’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Mahmudiye’de, lise öğrenimini Eskişehir’de tamamladı. Anadolu Üniversitesi İş İdaresi bölümünden mezun oldu. Ticaret ile uğraşmaktadır. 2010-2017 yılları arasında Mahmudiye İlçe Başkanlığı yaptı. Mahmudiye Belediye encümen üyesi ve Büyükşehir Belediyesi ulaşım komisyon ve plan komisyon üyeliği yapmaktadır. Evli iki çocuk babası.

Hüseyin Çam/Sarıcakaya Belediye Başkan Adayı

1965 yılında Eskişehir’de doğdu. İlkokul ve ortaokul eğitimini Eskişehir’de lise eğitimini Sarıcakaya İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı. Çukurova Üniversitesi Pazarlama ve Anadolu Üniversitesi İşletme bölümlerini bitirdi. Eskişehir Sivil Savunma Müdürlüğü’nde Sivil Savunma Memuru olarak başladığı iş hayatına aynı alanda çeşitli birimlerde müdürlük ve uzmanlık görevlerinde bulundu. Evli ve iki çocuk babası.

Hasan Kalın/ Seyitgazi Belediye Başkan Adayı (mevcut başkan)

1980 yılında Seyitgazi ilçesinde doğdu. İlkokul,ortaokul ve lise eğitimini Seyitgazi’de tamamladı. Osmangazi Üniversitesi Maden Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 2007 yılında AK Parti İl Gençlik Kollarında aktif siyasete başladı ve ardından İl Gençlik Kolları Başkanlığı yaptı. Kendi kurduğu şirkette ticaretle uğraştı. Çeşitli dernek ve kulüp üyeliği ve yöneticiliği yaptı. Eskişehir İl Özel İdaresi İmar ve İnşaat Dairesi Başkanlığı’ndan Maden Mühendisliği, Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü görevlerinde bulundu. Büyükşehir Meclisi’nde bazı komisyonlarda başkanlık ve başkan yardımcılığı yaptı. Kısa bir süre gönüllü öğretmenlik yaptı. 2014 yıllından bu yana Seyitgazi Belediye Başkanlığı görevine devam etmektedir. Evli ve bir çocuk babası.

Ali Yörük/ Mihalıççık Belediye Başkan Adayı (MHP)

1970 yılında Mihalıççık’ta doğdu. Anadolu Üniversitesi İktisat ve İlahiyat bölümünden mezun oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı’nda çeşitli görevlerde bulundu. İmam-Hatip olarak görev yapan Yörük evli ve üç çocuk babası.

Hamid Yüzügüllü/Sivrihisar Belediye Başkan Adayı (mevcut başkan)

1973 yılında Sivrihisar’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Sivrihisar’da tamamladı. Ticari hayatında Yüzügüllü Şirketler Grubu bünyesinde birçok alanda hizmet vermektedir. 2014 yılından bu yana Sivrihisar Belediye Başkanlığı görevine devam etmektedir. Evli ve iki çocuk babası.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.