İnce’den ‘Ataç’ında arasında olduğu belediye başkanlarına ‘ince’ mesaj

İnce’den ‘Ataç’ında arasında olduğu belediye başkanlarına ‘ince’ mesaj
12 Temmuz 2018 Perşembe 23:50

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Habertürk’te Didem Arslan Yılmaz’ın sorularını yanıtladı.

CHP tüzüğünü eleştiren İnce, yerel seçimlere mevcut kadrolarla gidilirse seçimin kaybedilebileceğini söyledi.

İnce, 24 Haziran sonrası istifası istenen Kılıçdaroğlu’na destek için Genel Merkez’in önüne araç gönderen CHP’li belediye başkanlarına da göndermede bulundu.

Yağcılık yapsalar da pamuk ipliğine bağlılar

İnce, ''CHP'de de kurallar yok, liyakat yok. Alıyorsunuz milletvekilini, 'Koydum seni kenara' neye göre, hangi kriterle ölçtün? Bu çarkı kırmalıyız. Bu çarkı kıramazsak güven veremeyiz insanlara. Belediye başkanları hepsi belediye başkanı olmak istiyor. Bu yöntemle hepsi pamuk ipliğine bağlıdır. Yağcılık yapsalar da pamuk ipliğine bağlıdır. Olmadı bu yöntem, yine olmayacak. Bunlar olmazsa parti zor günler yaşar. 20'nin altına düşer. Bunu değiştirmemiz lazım.'' dedi.

Aday olsa da seçilemez

İnce, “Genel Merkez’e destek açıklaması yapıp, otobüs gönderen belediye başkanı var ya seçilemez sonra. Aday olsa da seçilemez. Sayın Genel Başkana ben bu illeri söyledim. ‘Şu şu, şu … iller tehlikede’ dedim. Ben önlem alınsın istiyorum” ifadelerini kullandı.

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın da, 27 Haziran’da Kılıçdaroğlu’na destek için belediye çalışanların da içerisinde olduğu iki otobüsü Ankara’ya gönderdiği iddia edilmişti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.