İNCE TEPEBAŞI’NDA KONUŞTU

İnce: “Zenginlerin çocukları 18 yaşında milletvekili olacak fakirlerin çocukları 20 yaşında Elbab’da şehit olacak bunun için hayır diyorum”

İNCE TEPEBAŞI’NDA KONUŞTU
19 Mart 2017 Pazar 20:20

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, 16 Nisan referandumu öncesi ‘Hayır’ çalışmalarına Tepebaşı’nda yaptığı miting ile devam etti. Tepebaşı Belediyesi’nin organizasyonunda vatandaşlara seslen İnce, “Şimdi yolda gelirken cumhurbaşkanlığının otobüslerini gördüm. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı yazıyor mitingden geliyor. Öyle bir ülke olduk ki; tirajı komik diyanetin fetva hattına bir memur soruyor “çayı biz alıyoruz şeker bizden, su bizden devletin dairesinde devletin elektriği kullansak orda çay demlesek olur mu?” diyor. Diyanet “haramdır kul hakkı var” diyor. Diyanet, Cumhurbaşkanını görmüyor musun?  Devletin uçağı, devletin örtülü ödeneği, devletin arabası “evet” diyenlerde ödüyor “hayır” diyenlerde. TRT’ de beni görüyor musunuz hiç? Sizler elektrik faturasında TRT’ye para ödemiyor musunuz? Bu diyanetin TRT’ye bir fetvası yok mu? O diyanetin bu Cumhurbaşkanına bir fetvası yok mu? “Yapma etme reisi cumhur bu yaptığın haram devletin parası ile siyasi propaganda yapma” demesi lazım. Benim TRT’ye olan hakkımı haram zıkkım ediyorum. 18 Mart’ta Anafartalar kahramanlarının Conkbayırı kahramanlarının günü aziz şehitlerimizin günü bayrağımız göklerde özgürce dalgalanıyorsa bu şehitlerimiz ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk sayesindedir. Ama bu Cumhurbaşkanımız gitti o mübarek günde devlet parası ile “evet” propagandası yaptı. Şehitlere kelle diyene yakışır. Şimdi gazi unvanı vereceklermiş ona mecliste. Sakarya savaşından sonra gazi unvanı Mustafa Kemal Atatürk’ verildi. Ben o mecliste oy kullanacak 550 milletvekilinden biriyim. Ben bazı şartlarla gazilik için “evet” oyu verebilirim. FETÖ’ye hizmetlerinden dolayı ona madalya verelim. Hani “ne istediler vermedik” dediler ya hani fetöcüleri general yaptılar. Yargıtay üyesi yaptılar yıllarca. Büyüttüler fetöyü o yüzden onun fetöye hizmetinden dolayı 1 madalya taksınlar. İlla bir madalya vereceklerse beygirden düştüğü için verebilirler. Sen kimsin be! Mustafa Kemal Atatürk ile kendini bir mi sayıyorsun? Liderler sözleri ile anılırlar. Yani “yurtta sulh cihanda sulh” dediğin zaman Atatürk aklına gelir. “Namuslular da en az namussuzlar kadar cesur olmalı” dediği zaman İsmet İnönü aklına gelir. Biz milliyetçiliğimiz Afyonun haş haş tarlasına Kıbrıs’ın beş parmak dağlarına  ama 50 yıl sonra seni nasıl hatırlayacaklar biliyor musun? “Artistlik yapma al ananı da git” işte senin sözünde bu…
Ben bu 18 maddeyi 50 kere okudun hiçbir madde de terörden bahsetmiyor hiçbir madde de ekonomiden bahsetmiyor. Onlar bu değişikliği madde madde anlatabiliyor mu? Hayır neden? Çünkü mallarına güvenmiyorlar. Uçağa binseniz 150 kişilik bir uçak Eskişehir’den İstanbul’a tek pilot ile gidilir mi? Hayır 150 kişiyi bile tek kişiye emanet etmiyorlar….
Onlar evet derdinde gemileri için cepleri için evet derdindeler.  Biz eve et derdindeyiz. 18 yaşında milletvekili olunacak. İtirazım yok gençler milletvekili olsun. Ey asgari ücretli Tepebaşılı senin oğlunu mu milletvekili yapacaklar öyle mi zannediyorsun? Bak damadı bakan yaptı torunlar da isterim demiş torunlara hazırlık bu. Zenginlerin çocukları 18 yaşında milletvekili olacak fakirlerin çocukları 20 yaşında Elbab’da şehit olacak onun için hayır diyorum. Bezelye ithal ettik, nohut ithal ettik, saman ithal ettik şimdi de mağduriyet ithal ediyoruz. Niye Hollanda ile kavga ediyormuşlar gibi yapıyorlar. Sadece ve sadece milliyetçi kardeşlerimin oylarını almak için yapıyorlar. Biz her zaman Türkiye’nin yanında oluruz ama kimse bizi saf yerine koymasın. Ne evet diyenlere teröristtir, ne hayır diyenler teröristtir. Ama hayır diyenlere terörist diyen terbiyesizdir. Eğer evet derseniz kanun yerine Cumhurbaşkanı kararnamesi geliyor. Cumhurbaşkanı karar namesi nedir? Cumhurbaşkanı sabah kalkıyor alıyor boş kağıdı önüne yazıyor 3 buçuk milyon Suriyeli Türkiye vatandaşı olsun bitti. Bir işçinin, bir memurun buna evet demesi ipi kendi boynuna geçirmesi demektir.” dedi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
kenan - 7 yıl önce
keşke bu sözleri sarf ederken oradaki standların ve diğer imkanların belediye parasıyla yapıldığını unutmasaydın