İNCE ESKİŞEHİR’DE KONUŞTU:

Sivas'tan başlattığı "Bin Günde Memleket Hareketi" programı kapsamında Eskişehir’e gelen İnce, Porsuk bulvarında açıklamalarda bulundu. İnce “siyaset kurumunun doktorlar ve sağlık çalışanları üzerinden ellerini çekmesi gerektiğini belirterek, “Oturduğu yerden, evinden çıkmadan sağlık çalışanlarını istifaya davet etmek, onu kapatalım demek aymazlıktır. Hak hukuk bilmemektir.” dedi.

İNCE ESKİŞEHİR’DE KONUŞTU:
17 Eylül 2020 Perşembe 15:08

İnce açıklamasında şu ifadelere yer verdi:  Yılbaşına kadar Memleket hareketinin manifestosunu paylaşacağız. Bu  ülkede cephede çalışan doktorlarımız ve sağlık çalışanlarımız var. Biz ölmeyelim diye onlar ölüyor. Biz yaşayalım diye onlar mücadele ediyor. Siyasetçiler doktorların üzerinden elini çekmeli.  Doktorlara laf söyleyecek siyasetçinin akıl tutulması yaşıyor olması lazım. Evde oturup sosyal medyanın başına geçip, doktorları istifaya davet etmek akıl tutulması. Bir sussanız yeter. Siyaset kurumu, doktorlara ve sağlık çalışanlarına karşı susmalıdır. Oturduğu yerden, evinden çıkmadan sağlık çalışanlarını istifaya davet etmek, onu kapatalım demek aymazlıktır. Hak hukuk bilmemektir. İnce, bir soru üzerine şunları kaydetti: “Benim adım Muharrem İnce. Sizin yaşınız kaç? Kaç yaşındasınız? Siz de Muharrem’siniz, ne güzel tesadüfe bak. Şimdi siz kaç yaşındasınız? 26, ben 56 yaşındayım. Siz bana Muharrem diye hitap edebilir misiniz, edemezsiniz. Niye? Çünkü ben sizin babanız yaşındayım. Muharrem benim ön adım, soyadım da İnce. Benden bahsederken Muharrem Amca demen lazım, Muharrem Bey demen lazım, Muharrem İnce demen lazım, bi şey demen lazım. Mustafa Kemal, Atatürk’ün ön adıdır yani Muharrem gibi Atatürk ise soyadıdır. Kim oluyor da kim? İster cumhurbaşkanı ister il başkanı kimin haddine Mustafa Kemal demek. Soyadını söylemeye mecbursunuz. Muharrem İnce’ye bile Muharrem diyemezken Mustafa Kemal Atatürk’e Mustafa Kemal demek kimin haddine, kimin haddine. Soyadı var… Recep Tayyip Erdoğan da Mustafa Kemal diyemez! Diyemez… Bu ülkenin kurucusunun adı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür.”                                                                                            

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.