İLKER ÖZOKÇU’DAN MEVCUT YÖNETİME SERT TEPKİ

Eskişehir İl Başkan Adayı İlker Özokçu, adaylık konuşmasında mevcut yönetime yüklendi. Özokçu, “Biz birbirimizle kardeş olamadıktan sonra, kucaklaşmadan sonra 2019’da ülkeyi, şehri nasıl kucaklayacağız. Herkes aklını başına alacak. Herkes üstüne düşeni yapacak. 2019’da kimseyi öteleme lüksümüz yok.”dedi.

İLKER ÖZOKÇU’DAN MEVCUT YÖNETİME SERT TEPKİ
24 Aralık 2017 Pazar 15:23

CHP İl Kongresi, Porsuk Spor Salonunda başladı. Kongreye CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ve Ankara Milletvekili Levent Gök katıldı. Gök salona Kılıçdaroğlu'ndan önce geldi. 10:30 salonda olması beklenen Kılıçdaroğlu yaklaşık 1,5 saat salona gecikmeli olarak girdi. Kongre öncesi yoğun güvenlik önlemleri dikkat cekti. Kılıçdaroğlu salona gelmeden önce,  salonun içerisinde bomba aramadı yapıldı. Salondaki partilileri selamlayan Kılıçdaroğlu'na, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, CHP Milletvekilleri Gaye Usluer, Utku Çakırözer, Cemal Okan Yüksel eşlik etti.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından İl Başkan adaylarına başarılar dileyerek salondan ayrıldı. Daha sonra Divan Kurulu Başkanı aday olacak partililere süre vererek listelerini teslim etmelerini istedi. Bu süre içerisinde Sinan Özkar, İlker Özokçu listelerini Divan Kurulu’na teslim etti. 3. Aday Ersen Yeniceli yeterli delege sayısına ulaşamadığı için aday olamadı.

HAKKIMDA LİNÇ KAMPANYASI YÜRÜTÜYORLAR

Kongrede konuşan İlker Özokçu mevcut yönetimi sert bir dille eleştirdi. Kendisine yönelik kampanyalar yürütüldüğünü söyleyen Özokçu, “Hafta içerisinde İl Başkanı Sinan Özkar’a iki yıllık faaliyetle ilgili eleştiri getirmeyeceğimi söyledim. Çünkü bizim mesajımız 2019’a yönelik olmalıdır. Ama o kitapçığın içerisinde Akademik odaların hiçbirisini görmedim. Ne gelen var ne giden var. Biz 2019’u nasıl kucaklayacağız. Kimlerle kucaklayacağız? Bu partiyi koltuk için terk edip gidenler dün akşamdan beri şahsımla ilgili linç kampanyası yapıyorlar. Hiç yaşlarından da utanmıyorlar. İsim vermiyorum ama onlar kendilerini biliyor. Ben 37 yıllık mali müşavirim. Hiçbir müşterimin hakkına zarar getirmedim. Babam bana haram lokma yedirtmedi. Ben de çocuklarıma yedirtmedim. Gönül isterdi ki, il başkanı adayları kol kola, yürek yüreğe adaylığını açıklasınlar. Ama bu teklifim kabul edilmedi. Genel Kurul öncesi adaylık açıklamaları güç gösterisi yapıldığı yermiş. Hadi oradan. Sen burada güç gösterisi yapıp dışarıda itibar görmeyince ne işimiz var bu partide."dedi.

DELEGE SEÇİMLERİNDEKİ OYUNLARI HERKES BİLİYOR

Mevcut yönetimin parti içerisinde gruplaşmalar yaşattığını kaydeden Özokçu, “Bizler, sokaktayız, cem evindeyiz, camideyiz, doğum yapanın cenazesi olanın yanındayız. Ama bakıyorsun Tepebaşı Belediyesi’nden yetkili yok. Soruyoruz Başkana, ‘Davetli misiniz?’ diye ‘Haberim yok. Davet edilmedim’ diyor. Takdir ve kadar sizin. Muharrem İnce bu şehre geldi. Evet ve Hayır kampanyası için miting yaptı. İl Başkanım ne yaptı? İlçe başkanlarını aradı, üyeleri aradı, ‘Gitmeyin’ dedi. Yalansa yalan deyin. Böyle İl Başkanı olmaz. Delege seçimlerinde yapılan oyunlara hepiniz şahitsiniz. İnsanlara ‘Ortak liste’ diye kandırdılar. Odunpazarı İlçe seçimlerine ancak sandığa girdiğinizde kime oy verdiğinizde farkına vardınız. Böyle parti mi olur?”ifadelerini kullandı.

PARTİLİLİER BİRBİRLERİNE SIRTINI DÖNÜYOR

CHP’lilerin birbirine selam vermez hale geldiğine dikkat çeken Özokçu, 2019 seçimlerine kazanmak için bütün herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini söyledi. Özokçu şöyle devam etti: “Referandumda kırsalda gezdiler. Emek, 71 Evler, Yeşiltepe’ye gidecek yüzleri yok. Eğer bizler göreve gelirsek bunları masaya yatıracağız. Dostluk, kardeşlik, barış kalmadı bu partide. Toplantılarda, cenazelerde partililer birbirlerini görüyor, sırtını dönüp gidiyor. Biz birbirimizle kardeş olamadıktan sonra, kucaklaşmadan sonra 2019’da ülkeyi, şehri nasıl kucaklayacağız. Herkes aklını başına alacak. Herkes üstüne düşeni yapacak. 2019’da kimseyi öteleme lüksümüz yok. Baraj yüzde 10 değil, baraj yüzde 51’dir. Bu barajın içinde herkes olacak. Stratejik davranmak zorundayız.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.