İLÇE İLÇE MECLİS ÜYESİ DAĞILIMI

31 Mart yerel seçimlerinin tamamlanmasının ardından resmi olmayan sonuçlara göre 14 ilçedeki meclis üyesi dağılımı belli oldu. 

İLÇE İLÇE MECLİS ÜYESİ DAĞILIMI
04 Nisan 2019 Perşembe 14:11

CHP Büyükşehir, Odunpazarı, Tepebaşı, Seyitgazi, Alpu, Mahmudiye ve Han olmak üzere toplam 7; AK Parti  Sivrihisar, Günyüzü, İnönü, Sarıcakaya, Mihalgazi ve Beylikova olmak üzere toplam 6;  DSP Mihalıççık, MHP ise Çifteler 'de belediye başkanlığı seçimini kazandı.

AK Parti 6 ilçe belediyede  meclis çoğunluğunu elde ederken, CHP 7, DSP ise bir belediyede meclis çoğunluğunu elde etti. BBP Günyüzü ve Sivrihisar’da meclis üyesi çıkarırken, DP ise Sivrihisar’da bir meclis üyesi çıkarabildi.

Çifteler ve Mihalıççık ilçeleri yanı sıra AK Parti listelerinden Odunpazarı’nda 4, Tepebaşı’nda 1 MHP’li üye meclis üyesi seçildi. CHP Tepebaşı listesinden  ise 1 İYİ Partili meclis üyesi yer aldı.  Büyükşehir meclisinde CHP 23, AK Parti 19, DSP 2, MHP 2 üye ile temsil edilecek.

Çifteler’de CHP; Büyükşehir ve meclis oylamasında birinci olurken, belediye başkanlığı seçimini 8 oy farkı ile MHP kazandı.  



Partiler 12 çevre ilçede seçime ittifak halinde girdikleri için tabloda sadece seçime giren partinin kazandığı üye sayısına yer verilmiştir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.