İbrahim Akgün:100 günlük eylem planından işçilerin payına hak gaspları düştü

Hükümetin açıkladığı 100 günlük eylem planından işçilere hak gaspları ve tutuklamalar düştüğünü söyleyen İbrahim Akgün, “Hükümet var olan kaynakları teşvik adı altında kriz bahanesiyle binlerce işçi atan patronlara aktardı” dedi.

İbrahim Akgün:100 günlük eylem planından işçilerin payına hak gaspları düştü
11 Kasım 2018 Pazar 16:08

EMEK Partisi (EMEP) İl Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Akgün, hükümet tarafından açıklanan 100 günlük eylem planını eleştirdi. İşsizlik fonunun yağmalandığını vurgulayan Akgün, “100 günlük eylem planı kapsamında hak kazanma şartlarını esneterek ilave 12 bin 500 kişinin daha işsizlik ödeneğinden faydalandırılacağını açıklayan hükümet Eylül ayında fondan 11 milyar TL, enflasyonun çok çok altında olan yüzde 9-10 faizle kamu bankalarına yatırıldı. Fonun sadece yüzde 14’ü işçiler için harcanırken yüzde 55’i ise teşvik adı altında patronlara aktarıldı” dedi. KHK ve OHAL mağduriyetlerinin giderilmediğini de ifade eden Akgün, “OHAL KHK’leriyle mahkeme kararı olmaksızın işten atılan kamu emekçileri, OHAL kaldırılmasına rağmen geri alınmadı, mağduriyetleri giderilmedi” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.