HÜKÜMETTEN HASAN POLATKAN’A DESTEK YOK!

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer 2020 Bütçesi görüşmelerinde Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanı’ndan tarifeli uçuşların başlatılmasına yönelik destek istedi.

HÜKÜMETTEN HASAN POLATKAN’A DESTEK YOK!
18 Aralık 2019 Çarşamba 11:17

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı görüşmeleri sırasında, Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanına acenta desteği ve uçuş desteği verilmesini talep eden Çakırözer’e, 2019 ve sonraki dönemler için uçuş desteği uygulaması yapılmayacağı yanıtı verildi. Çakırözer, “Kütahya’ya uçmayan yolcular için destek verirken, Eskişehir’e üvey evlat muamelesi yapmaktan vazgeçmiyorlar” dedi.

ESKİŞEHİR DE ACENTA VE UÇUŞ DESTEĞİ BEKLİYOR

2020 bütçe görüşmeleri TBMM Genel Kurulu’nda devam ederken CHP’li Utku Çakırözer Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Turizm ve Kültür Bakanlığı bütçesi görüşmelerinde Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanı’ndan tarifeli uçuş seferlerinin başlatılması için destek istedi.

Çakırözer görüşmeler sırasında, “Eskişehir’imizden tarifeli uçak seferlerinin başlatılması için bütçe görüşmelerinde, genel kurulda defalarca destek istedik. İktidar yetkilileri Eskişehir ziyaretlerinde Hasan Polatkan Havalimanımızdan övgüyle bahsettiler. Ama Eskişehirimizden maalesef tarifeli uçak seferleri yok. Bu konuda, başka havalimanlarına verildiği gibi Eskişehirimizde de havalimanına acenta desteği ya da uçuş desteği verilmesini bir kere daha talep ediyorum” dedi. Çakırözer, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan’a “THY’nin Eskişehir’e uçuş düzenlememesinin nedeni nedir?” diye de sordu.

“UÇUŞ DESTEĞİ YOK”

Her iki Bakanlıktan da Çakırözer’e verilen yanıtta Eskişehir’den tarifeli uçuş seferlerinin başlatılması için herhangi bir uçuş desteği uygulamasının yapılmayacağı yanıtı geldi. Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan Çakırözer’e verilen yanıtta, “Destek uygulaması 31.12.2018 tarihi itibariyle sona ermiş olup 2019 ve sonraki dönemler için uçuş desteği uygulaması yapılmayacaktır” ifadeleri yer aldı.

ESKİŞEHİR’E ÜVEY EVLAT MUAMELESİNDEN VAZGEÇİN

Kütahya Zafer Havalimanı’na verilen uçuş desteğini hatırlatan Çakırözer, “ Zafer Havalimanı için 2012-2016 sonuna kadar 4 milyon 73 bin 181 yolcu garanti edilmişti.  Ama gerçekleşen yolcu sayısı sadece 170 bin 534’te kaldı ve bunun karşılığında yaklaşık 21 milyon Avro devlet tarafından firmaya ödeme yapıldı. 30 yıl içinde ödenecek toplam garanti yolcu parasının ise 200 milyon avronun üzerinde olacağı hesaplandı. Eskişehir’deki yolcu trafiği Zafer Havaalanı’ndan çok daha fazla. Ancak buna rağmen hükümet Eskişehir’deki tarifeli uçak seferleri için uçuş desteği yapılmayacak diyor. Bu hem Eskişehir’imizin fuar, kongre, sağlık ve termal turizminden hak ettiği payı alabilmesinin önünü kapatıyor hem de Eskişehirlilerimizi mağdur ediyor. Hükümet Eskişehir’imize  üvey evlat  muamelesinden vazgeçmiyor” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.