‘HAYIR’ ÇIKARSA KUTUPLAŞMA BİTER

CHP Parti Meclis Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, referandumda ‘hayır’ çalışmaları kapsamında Sivrihisar Sosyal Kültür ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti.

‘HAYIR’ ÇIKARSA KUTUPLAŞMA BİTER
07 Mart 2017 Salı 11:49

Esgündem26-Sivrihisar Sosyal Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Arslan ve dernek üyeleriyle buluşan Usluer, anayasa değişikliği hakkında bilgi verdi ve neden ‘hayır’ denilmesi gerektiğini anlattı. anayasaların toplumsal uzlaşı metinleri olduğuna dikkat çeken Usluer, “Hazırlanan bu 18 maddenin toplum adına hiçbir yararı olmayacağı görünüyor. Anayasalar toplumsal uzlaşı metinleridir. Anayasalar toplum yararına hazırlanır. Daha çok haklar, daha çok özgürlükler, daha iyi refah düzeni için. Bu 18 maddede böyle bir şey yoktur. Utanmadan Hükümet Sözcüsü Sayın Numan Kurtulmuş diyor ki; ’16 Nisan’a kadar terör de artabilir. Ama ‘evet’ çıkarsa terörü bitireceğiz.’ Nasıl bitecek? Bu süreç bir parti meselesi değil. Bu sürecin sonunda ‘evet’ çıkarsa Türkiye’deki değişim, bu değişim sonuçları ‘hayır’ diyenleri etkilediği gibi ‘evet’ diyenlerin çocuklarını da, torunlarını da etkileyecek. ‘Hayır’ çıkarsa ne olur bu ülkede? Cumhurbaşkanı yerinde oturur, hükümette bir değişiklik, sıkıntı olmayacak.  ‘Hayır’ çıkarsa, Türkiye’de kutuplaşma elbette sona erer. Kaygı azalır. Geleceğe umutlu bir bakış olur. AKP’ye bir fren olur” ifadelerini kullandı.
Dernek Başkanı Arslan ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, 16 Nisan’da yapılacak referandumun yerel veya genel bir seçim olmadığına dikkat çekerek, “Yapılacak seçim devlet yönetimi ile ilgili bir sistem değişikliği öngörüyor” dedi.
Arslan ayrıca, 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Usluer’e çiçek takdim etti.
 
 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.