HASTANE İNŞAATINDAKİ ÖLÜMLERİ BAKANLARA SORDU

CHP Parti Meclis Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, 71 Evler’de yapımı devam eden Şehir Hastanesi inşaatında yaşanan işçi ölümlerini Meclis gündemine taşıdı.

HASTANE İNŞAATINDAKİ ÖLÜMLERİ BAKANLARA SORDU
23 Şubat 2017 Perşembe 13:10

Usluer, “Bakanlık tarafından adı bilinen, köklü bir firmaya yaptırılan bir inşaatta işçinin güvenliği sağlanamıyorsa vay halimize” dedi.  Usluer, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “İki genç insan bakanlığın himayesinde yaptırılan bir hastane inşaatında feci şekilde can verdi. Dört ay arayla aynı inşaatta yaşanıyor bu olaylar. İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi’ne göre, ocak ayında en az 161 işçi yaşamını yitirdiğini biliyoruz” dedi. OHAL döneminde işçi ölümlerinin artmasına da dikkat çeken Usluer, “ 2013 yılının Ocak ayında en az 81 işçi, 2014 yılının Ocak ayında en az 101 işçi, 2015 yılının Ocak ayında en az 128 işçi, 2016 yılının Ocak ayında en az 119 işçi yaşamını yitirmiş. Bu haberler bu yüzyılda kabul edilir şeyler değil. Sümen altı edilen birçok dosya var hepsinin takipçisi olacağız. Bu konuyla ilgilenen partili arkadaşlarımız var. Artık işçi ölümleri istemiyoruz. Hükümet sağlıklı ve insani koşullarda çalışma hayatını sağlamak zorunda” ifadelerini kullandı.  Hem Sağlık Bakanlığı’na hem de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na soru soran Usluer, bu işin peşini bırakmayacaklarını ifade etti.
 
 
​ 
 
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.