GÜNAY, ULUSLARARASI DOĞAL TAŞ VE TEKNOLOJİLERİ FUARININ AÇILIŞINA KATILDI

Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, 24.sü düzenlenen Marble Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’nın açılışına katıldı. Marble Fuarı Dünyada bu anlamda düzenlenen en büyük 2. Fuar olma özelliğini taşıyor. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda da bu konuyla alakalı çalışmalar yapan Prof. Dr. Günay, maden ve doğaltaş sektörü ile alakalı önemli değerlendirmelerde bulundu.

GÜNAY, ULUSLARARASI DOĞAL TAŞ VE TEKNOLOJİLERİ FUARININ AÇILIŞINA KATILDI
28 Mart 2018 Çarşamba 14:28

Türkiye’de maden ve doğaltaş sektöründe faaliyet gösteren üreticiler ve sektör temsilcileri ile bir araya gelerek istek ve önerilerini dinlediğini dile getiren Prof. Dr. Günay, ‘’Mermer ve maden sektörüyle yolumuz bu son dönemlerde özellikle Plan ve Bütçe komisyonunda epey kesişti. “Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısının” bazı maddelerinin sektöre yararlı bir hale getirilmesi için sektör temsilcilerimizin sesini duyurmaya çalıştık, ilgili maddelerde revizyonlar gerçekleştirdik. Eskişehir’de mermer ve maden sektöründe bulunan sektör temsilcileri ile zaman zaman görüşmelerim ve sektörün sorunlarını ele alan toplantılarımız oluyordu. Kısacası sektörün sorunlarına ama en önemlisi potansiyeline aşinaydım. Bu son dönemdeki tasarıdaki maddeler içinde yine bir araya geldik ve girişimlerde bulunduk, çok şükür olumlu sonuçlar aldık.’’ Dedi.


 

BİR SEKTÖRDEN DAHA NE BEKLENEBİLİR

Prof. Dr. Günay, Maden ve Doğaltaş sektörünün mevcut durumunu ve potansiyelini, ‘’Maden ihracatının 2017'de %24 artarak 4.7 milyar dolara ulaştı ve 2017'de 2016 yılına göre doğal taş ihracat artışımız %13.4 olarak gerçekleşti. Türkiye'nin mermer ithalatı ise 150 milyon dolar civarında. Şimdi sıra tasarım alanında yenilikçi atılımlar ve Türkiye’den marka çıkarmak.

Sektöre baktığımızda gördüğümüz tablo; sektörün çıktılarının katma değeri yüksek, girdi ve hammaddeleri yerli, sektörde ihracata yönelik artış söz konusu, sektör bu anlamda üretici ve ihracatçı ve Türkiye ekonomisine özellikle dış ticaret ve cari açığa pozitif etkisi mevcut. 2023 yolunda reformların olacağı yılların içinde bulunurken bir sektörden daha ne bekleyebiliriz ki?2023 hedeflerimize illerlediğimiz bu yolda sektörün gücümüze güç katacağına inancımız ve güvenimiz tamdır.’’ şeklinde açıklandı.


 

PROF. DR. GÜNAY’A TEŞEKKÜR

Fuar açılışında konuşan TÜMMER (Türkiye Mermer Doğaltaş Ve Makinaları Üreticileri Birliği) Başkanı Raif Türk ve Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Mevlüt Kaya, Prof. Dr. Günay’a sektöre verdiği destek için teşekkür ettiler. Mevlüt Kaya konuşmasında ‘’ Madencilik sektöründe bıçak sırtı maddelerdeki yardımları için Eskişehir Milletvekilimiz Prof. Dr. Emine Nur Günay’a şükranlarımızı sunuyoruz.’’ İfadesini kullandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.