GÜNAY TEKRAR PLAN BÜTÇE KOMİSYONU DİVAN KURULU’NA SEÇİLDİ

Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, geçen dönem de yürüttüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Divan Kurulu üyeliği görevine yeniden seçildi.

GÜNAY TEKRAR PLAN BÜTÇE KOMİSYONU DİVAN KURULU’NA SEÇİLDİ
30 Kasım 2017 Perşembe 10:52

Plan ve Bütçe Komisyonu iş yükü itibariyle Türkiye Büyük millet Meclisi’nin en yoğun çalışan komisyonlarının başında gelmektedir. Uluslararası sözleşmeler dışında iş yükünün %80’ ini Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan geçiyor. 21. Dönemde komisyonlarca karara bağlanan 728 tasarı ve tekliften 235 ini, 22. Dönemde komisyonlarca karara bağlanan 657 tasarı ve tekliften 156 sı esas komisyon olarak Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından görüşülüp karara bağlanmıştır. Bu yoğun çalışma temposunun temelinde Anayasa, Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu, Sayıştay Kanunu, Kalkınma Planlarının Yürürlüğe Konması ve Bütünlüğünün Korunması Hakkındaki Kanun ve TBMM İçtüzüğünün ilgili maddelerinin komisyona yüklediği görevler gelmektedir. Son olarak 2018 merkezi yön bütçesi 225 saatlik maratondan sonra bir haftada TBMM Genel Kurulu’na gönderildi.

Adında da geçtiği üzere Plan ve Bütçe Komisyonunun en büyük görevi merkezi yönetim bütçe tasarısını görüşmek ve karara bağlamaktır. Komisyon bu görevi öncelikle Anayasadan almaktadır. Anayasanın 162 ve 164. maddeleri gereğince komisyon Merkezi Yönetim Bütçe ve Kesin hesap Kanun Tasarılarını görüşmektedir.


 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.