GÜNAY: SULAMA SORUNUNA KALICI ÇÖZÜMLER GETİRİLİYOR

AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, Eskişehir’in Mihalıçcık İlçesi için tarımsal sulama konusunda atılan adımları kamuoyu ile paylaştı.

GÜNAY: SULAMA SORUNUNA KALICI ÇÖZÜMLER GETİRİLİYOR
28 Aralık 2020 Pazartesi 11:56

Prof. Dr. Günay, ‘’Geçtiğimiz günlerde DSİ Genel Müdürümüz Mihalıçcık Güreş Göleti ile ilgili su tutulmaya başlanmasının müjdesini verdi. DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız’a 21 Ekim 2020 tarihinde ziyaret ettim ve Mihalıççık ilçemizdeki DSİ ile ilgili konular hakkında bölge halkının taleplerini ilettim. 7 Nisan 2017 yılında o dönemin Bakanı Sayın Veysel Eroğlu ile temeli atılan Mihalıççık Güreş Göleti, 2020 yılı sonuna yaklaştığımız bugünlerde tamamlandı. Güreş Göleti 530 bin metreküp su biriktirme hacmine sahip olup, gölette depolanacak su ile 1.110 dekar tarım arazisinin sulanması sağlanacak. Yapılacak sulu tarım ile birlikte 2020 birim fiyatları göz önüne alındığında milli ekonomiye yıllık 1 milyon 842 bin 600 TL gelir artışı sağlanması hedeflemektedir. Mihalıççık Güreş Göleti için yapılan toplam yatırım maliyeti 11 milyon 400 bin liradır. Hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum.” Şeklinde açıklamada bulundu.

MİHALIÇCIK’TA DİĞER SULAMA PROJELERİ

Takip ettiğimiz projeler arasındaydı ve bu konuyla alakalı şehrimize daha bir çok yatırım yapılmasını hedefliyoruz. Böylece Eskişehir’de sulama sorununa kalıcı çözümler getirilmiş oluyor. Güreş Göleti dışında Mihalıçcık’ta sulama alanı 267 ha olan Mihalıçcık Seki Göleti işinde gölet projeleri tamamlandı, söz konusu yapım işi 2021 Yılı Yatırım Programı ve Uygulama Planına teklif edilecek. Yine Çukurören-Seki Mahalleleri arasında yer alan ve ortak kullanılan kaynak suyunun Bovet Mevkisinin temizlenmesi konusunda teknik heyetçe yerinde inceleme yapıldı, kaynak suyunun tamamen sıkıntıya düşmemesi için temizlik işinin nasıl yapılacağı konusunda çalışma yapılıyor. Sekiören Mahallesinde mevcut bulunan ve açık sistemde olan Sekiören Gölet Sulamasının kapalı sisteme dönüştürülmesi talebi ise, Yenileme Raporu hazırlama aşamasında. Sulama alanı 969 ha olan ve 4 köyün su ihtiyacını karşılayacak olan Mihalıçcık Dereçatı Göleti işinde gölet projeleri tamamlandı, söz konusu yapım işi 2021 Yılı Yatırım Programı ve Uygulama Planına teklif edilecek. Ne yazıkki Dinek ve Gürleyik köyleri arasındaki anlaşmazlık devam etmekte, bu nedenle çözüm üretilememekte. Dinek Kooperatifinin DSİ Genel Müdürlüğü’ne açtığı dava ve hukuki süreç devam etmektedir. Sulama alanı 104 ha olan Mihalıçcık Ömerköy Göleti işinde proje çalışmaları devam ediyor, son aşamaya gelindi. 2021 yılında yapım işi projelerinin tamamlanması planlanıyor. Yarıkçı Göleti (Ilıcalar Mahallesi) su tutmama problemi incelendi, 2018 yılı Mart ayından itibaren gölette ölçümler yapıldı, bu çalışmalar 2019 yılı sonuna kadar devam ettirildi. Yapılan ölçümler neticesinde gölete gelen suyun debisi çok az miktarda olmasından ötürü rezervuarın doldurulmasında yetersiz kalındığı tespit edildi. Alınan veriler neticesinde ölçümlerin sonlandırılmasının uygun olacağı değerlendirildi.” Şeklinde paylaşımda bulundu.

ÇÖZÜM ODAKLI YAKLAŞIM BİZİ MUTLU EDİYOR

Günay “Tarımsal sulama sorununa kalıcı çözümler üretmek için çalılmalarımız devam ediyor. İlçe ve köy ziyaretlerimizde bu konuları yerinde inceleme şansı yakaladım. Takip ettiğimiz birçok yerel proje ve ihtiyaç var. Yerel ihtiyaçlarımızı ilettiğimizde çözüm odaklı yaklaşılması hemşerilerim adına bizleri mutlu etmektedir. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, önceki dönem Bakanınımız Sayın Veysel Eroğlu’na, Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli’ye, Valimiz Sayın Erol Ayyıldız’a, DSİ Genel Müdürü Sayın Kaya Yıldız, DSİ 3. Bölge Müdürü Kağan Şan ve ekiplerine ilçemiz ve şehrimiz adına teşekkür ederim”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.