Geçici İşçilerimiz Artık Mağdur Olmasın!

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Dr. Arslan Kabukcuoğlu; kamudaki geçici işçilerin yaşamış oldukları mağduriyetleri gidermek ve bu doğrultuda düzenlemeler yapılana kadar alınması gereken tedbirlerin araştırılması için hazırlamış olduğu ve İYİ Partili Milletvekillerinin imzasını taşıyan Meclis Araştırmasını TBMM Başkanlığı’na sundu.

Geçici İşçilerimiz Artık Mağdur Olmasın!
21 Aralık 2019 Cumartesi 11:59

Kabukcuoğlu; 24 Aralık 2017 tarihinde yapılan düzenlemeyle  5 ay 29 gün olan geçici işçilerin çalışma süresinin üst sınırın 4 ay daha uzatılarak 9 ay 29 güne çıkarıldığını, geçici işçilerin yaşamış oldukları sıkıntılara ve mağduriyetlere, çalışma sürelerinin üst sınırının artmasının çözüm getirmediğini söyledi.

            12 ay boyunca çalışan işçilerin  dahi hayatlarını idame ettirmekte zorlandıkları bir ortamda, geçici işçilerin ülkemizde en çok geçim sıkıntısı çeken vatandaşlarımızdan biri oldukları ve geçici işçilerin  ihtiyacı olan, çalışma sürelerinin üst sınırının artması değil, kadrolu olarak 12 ay çalışmak olduğunun vurgulandığı araştırma önergesinde şu ifadelere yer verildi:

            “Ülkemiz genelinde çeşitli kurumlarda – Örneğin; Orman Genel Müdürlüğü - sayıları yaklaşık 25 bini bulan – ki aileleriyle birlikte bu sayı 100 bini bulmaktadır - geçici işçi olarak çalışan vatandaşlarımızın, çalıştıkları süre sonunda iş sözleşmeleri feshedilmediği için başka bir sigortalı işte çalışamamakta, böylece emeklilik için yeterli çalışma ve prim gün ödeme şartını sağlamaları nerede ise imkansız bir hal almaktadır. Aynı şekilde işsiz sayılmadıkları için işsizlik maaşından da yararlanamamaktadırlar. Kurumların işleri kamu hizmetinin kesintisiz bir şekilde devam etmesi gerekliliğiyle, 12 ay devam etmekte iken bu vatandaşlarımız 6 ay ve 10 ay çalıştırılmaktadır.”

            “Tüm bu gerekçelerle, Türk Milletinin menfaat ve çıkarlarını gözetmekle görevli Yüce Meclisimizin, geçici işçilerimizin yaşamış oldukları bu mağduriyetleri gidermek, bu doğrultuda düzenlemeler yapılana kadar alınması gereken tedbirlerin araştırılması ve bu vatandaşlarımızın döktükleri alın terinin layıkıyla karşılığını alabildiklecekleri,insan onuruna yaraşır bir şekilde, özlük haklarının verildiği bir çalışma düzeninin oluşturulması amacıyla meclis araştırması açılmasını talep ederiz.”

Kabukcuoğlu, geçici işçilerin sorunlarının acil çözümü için ise, kamudaki tüm geçici işçilerin kadroya geçirilmesi hakkındaki kanun teklifini Meclis Başkanlığına sundu.

           

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.