ESPRİ YAPIP GÜLMÜŞTÜK, CİDDİYE ALMIŞLAR

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Vilayet Meydanı’nda düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamalarının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

ESPRİ YAPIP GÜLMÜŞTÜK, CİDDİYE ALMIŞLAR
28 Ekim 2017 Cumartesi 14:14

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin istişare toplantısında büyük bir teftiş operasyonu başlatacaklarını açıkladı. Erdoğan, imar uygulamalarıyla ilgili tüm belediyelere İçişleri Bakanlığı’nın müfettiş göndereceğini söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Erdoğan’ın müfettiş açıklamasıyla ilgili, “ Eski İstanbul Valisi vardı, bir dönem İçişleri Bakanlığı yaptı. Siz onun kim olduğunu çıkarttınız. Onun İçişleri Bakanlığı zamanında ben kendisine bir ziyaretimde dedim ki, ‘Sayın Bakan özellikle muhalefet belediyelerine durmadan müfettiş gönderiyorsunuz. Biz onlara oda, araba tahsis ediyoruz. Gelin onları sürekli göndereceğinize kadro verin burada görev yapsınlar. Biz belediye başkanları olarak ne yapacaksak götürelim önlerine koyalım, ‘Yapalım mı yapmayalım mı?’ diye soralım. Yapın derlerse yapalım, yapmayın derlerse yapmayalım. Bunun Bakanlığa da faydası olur. Müfettiş gönderiyorsunuz. Yüksek ücrette harcırah ödüyorsunuz.’ diye espri yapıp gülmüştük. Şimdi söylenenler doğruysa ve kadrolu gönderiliyorsa demek ki benim esprim ciddiye alınmış.  Sistemi iyice karıştırıp belediyeleri çalışamaz hale getirmek, sistemi revize etmek yerine kendilerine göre yeni düzenlemeler çıkartacaklar…” dedi.

 

Kılıçdaroğlu’nun son grup toplantısında Eskişehir’den bahsetmesine ilişkin ise Büyükerşen, “Takdirine teşekkür ederiz. Pek bahsetmezdi. Genelde İzmir’i örnek gösterirdi.” ifadelerini kullandı. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.