Esnafının Korunması İçin Araştırma Önergesi AK Parti ve MHP’nin oylarıyla reddedildi

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Dr. Arslan Kabukcuoğlu tarafından Meclis Başkanlığına sunulan “ Zincir marketlere karşı mahalle esnafının korunması” hakkındaki araştırma önergesi,AK Parti ve MHP’nin oylarıyla reddedildi.

Esnafının Korunması İçin Araştırma Önergesi  AK Parti ve MHP’nin oylarıyla reddedildi
24 Aralık 2020 Perşembe 12:37

2012 yılında 13 bin 415 yerel ve ulusal zincir market sayısının 2020 yılı itibariyle 34.045 şubeye çıktığını, bu zincir marketlerin kuralsız büyümesinin hem ekonomiye hem de küçük esnafın yok olmasına sebebiyet verdiğini söyleyen Kabukcuoğlu’nun araştırma önergesinde şu ifadeler yer aldı:

 “ Hipermarket ve süpermarketlerin şehir merkezlerine kurulmaları, yakın çevrede bulunan küçük esnafın pazar payını neredeyse ortadan kaldırmakta ve işyerlerinin kapatılması sonucunda işsizliğe neden olmaktadır. Aynı şehirde ve bölgede çok fazla sayıda kurulmalarının yanı sıra çalışma gün ve saatlerinde de bir kısıtlama bulunmayışı sorunun daha da büyümesine yol açmaktadır.Ülkemize getirisi pek çok şüpheye açık olan zincir marketler ve süper marketlerin ayrıca sosyal yapıya da katkısı olmadığı açıktır. Mahalle esnafımızın yaşadığı zorluklarla var olma mücadele verdiği bugünlerde tüm bu durumların gerektiği gibi ele alınarak Zincir marketlere karşı mahalle esnafımızı güçlü tutmak için alınacak önlemlerin belirlenmesi amacıyla Meclis Araştırması yapılmasını talep ediyoruz.”

 İYİ Partili Kabukcuoğlu’nun araştırma önergesi, AK Parti ve MHP’nin verdiği ret oyları neticesinde kabul edilmedi.

        

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.