Eskişehir’deki girişimci firmaların talepleri Meclis gündeminde

TBMM’de Teknoloji Geliştirme Bölgeleri kanunun görüşmeleri sırasında söz alan CHP’li Utku Çakırözer Eskişehir’deki girişimci firmalar için daha fazla teşvik ve destek istedi. Eskişehir’deki Anadolu Teknoloji Geliştirme Parkı’ndan örnekler veren Çakırözer, teknoparkların sanayi bölgeleri ile entegre edilmesi gerektiğini söyledi. Teknoparkların taleplerini Meclis kürsüsünden sıralayan Çakırözer, KOSGEB, TÜBİTAK, Ticaret Bakanlığı gibi kamu kuruluşlarından finansal desteklerin zamanında ödenmesini ve bazı sektörlere sağlanan vergi ertelemelerinin teknoloji geliştirme bölgelerine de verilmesini talep etti.

Eskişehir’deki girişimci firmaların talepleri Meclis gündeminde
01 Şubat 2021 Pazartesi 13:17

TALEPLERİ MECLİS’E TAŞIDI

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, TBMM’de Teknoloji Geliştirme Bölgeleri kanununun görüşmeleri sırasına Eskişehir ve Türkiye genelindeki teknoparklara daha fazla istihdam, teşvik ve destek istedi. Eskişehir’deki teknoparkların taleplerini Meclis kürsüsünden sıralayan Çakırözer, KOSGEB, TÜBİTAK, Ticaret Bakanlığı gibi kamu kuruluşlarından finansal desteklerin zamanında ödenmesini istedi.

ATAP EN GÜZEL ÖRNEK

Girişimci firmaların sürdürebilirliği ve gelişimi için teknoparkların sanayi bölgeleri ile entegre edilmesi gerektiğini dile getiren Çakırözer, Eskişehir'imizdeki Anadolu Teknoloji Araştırma Parkı’nı (ATAP) örnek gösterdi. Çakırözer, “Türkiye’de bu ilkeyi hayata geçiren 2 şehir, 4 üniversite, 4 kampüsü tek ekosistemde yani tek çatı altında buluşturan en başarılı örneklerden biridir ATAP. Eskişehir’de ülkemiz için teknoloji üreten 132 firmamızı bir araya getir firmalar ile üniversite, sanayi işbirliğine katkı sağlıyor” dedi.

KAMU DESTEKLERİ ZAMANINDA VERİLMELİ, VERGİ ERTELEMESİ SAĞLANMALI

Eskişehir’deki girişimci firmaların temsilcileri ile yaptığı görüşmelerin ardından firmaların taleplerini sıralayan Çakırözer,  “Firmalarımızın bu kanun metninde yer almayan öncelikli talepleri var. KOSGEB, TÜBİTAK, Ticaret Bakanlığı gibi kamu kuruluşlarından finansal desteklerin zamanında ödenmesi en büyük öncelik. Bir hatta iki yıllık gecikmeler söz konusu. Kuluçka olmaktan çıkmış firmaların ayakta kalması için kira desteği istiyorlar. Teknoparklar dışında merdiven altı kuluçka merkezlerine karşılar. İŞKUR'un teknopark şirketlerine desteklerinin artmasını istiyorlar. Pandemi döneminde bazı sektörlere sağlanan vergi ertelemesi, SGK prim ertelemesi gibi imkânların kendilerini de kapsamasını istiyorlar” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.