Eskişehir'e 523 milyonluk destek

AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan kongre sonrasında ilk defa basın mensupları ile bir araya geldi. Çalışkan, Alpu, Sarıcakaya ve Kırka yollarına ilişkin süreç içerisinde tamamlanacağını belirterek “o yolları bizim boynumuzun borcudur” derken URAYSİM konusunda ise “URAYSİM ile Raylı Sistemler Sanayi Bölgesini ayrı düşünmek lazım” dedi.

Eskişehir'e 523 milyonluk destek
29 Mart 2021 Pazartesi 13:51

Geçen yıl 66 bin 208 haneye 66 milyon civarında destek sağlandığını kaydeden Çalışkan

“Kısa çalışma ödeneği kapsamında bugüne kadar 47 bin 268 kişi 298 milyon TL kısa çalışma ödeneğinden yararlandı” diye konuştu. Çalışkan ayrıca nakdi ücretten faydalanan 25 bin kişiye 76 milyon destek sağlandığını ve Eskişehir’e yapılan yardımların 523 milyon TL’ye ulaştığını söyledi. Eskişehirli çiftçilere gübre ve mazot desteği ödemelerinin yapılmasına başlandığını ifade eden Çalışkan, “İlçe bazında 23bin 470 çiftçiye 95 milyon gübre ve mazot desteği sağlanacağını belirten Çalışkan ödemelerin başladığını hatırlattı.

Millet Bahçesi beğenildi

Millet Bahçesinin Eskişehirliler tarafından memnuniyetle karşılandığını belirten Çalışkan, Kütüphanenin de kısa sür içerisinde hizmete açılacağı 18 kişinin çalışacağı söyledi. Çalışkan, “Herkese hitap eden çok güzel bir hizmet. Mayıs sonu itibarı ile kütüphanemiz açılır diye umut ediyorum” dedi.

Yüzme havuzu bitti

Yeniknet’te yapılan yüzme havuzunun çalışmalarının tamamladığını belirten Çalışkan, “Yüzme havuzumuz tamamlandı bir tane olimpik, bir tane yarı olimpik, bir 25 metre ve bir de 20 metrelik havuz bulunuyor. 2400 kişinin kullanması planlanıyor. Bu noktada bir üyelik sistemi planlanacağını tahmin ediyoruz. Burada 38 kişi çalışacak 1000 seyirci kapasitesi var” dedi.

SPOR KÖYÜ PROJEMİZ VAR

bakanlığı ile sık sık görüştüklerini ifade eden Çalışkan, “Muttalip bölgesine spor köyü şeklinde bir hizmet kazandırmayı hedefliyoruz. 100 bin metre karelik ve 45 bin metrekarelik bir alan var bu alanları değerlendirmeyi amaçlıyoruz. Yine Sarıcakaya ve Mihalgazi yol ayrımındaki üçgen alanda 3500 kişilik kapalı spor salonu yapmak gibi projelerimiz var. bakanımız 20 gün içerisinde şehrimize gelecek şehrimize yeni spor alanları kazandırmayı umut ediyoruz” dedi.

TRAFİK VE YOL SORUNU ÇÖZÜLMELİ

Sarıcakaya, Mihalgazi, Kırka ve Alpu yolu ile ilişkin bakanlıkla görüştüklerini belirten Çalışkan, “Bu yollar ve üzerimize düşen yollar ile ilgili olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu yolları yapmak bizim boynumuzun borcudur” dedi. Şehir trafiğini rahatlatmak için birkaç gün önce bir proje sunduklarını belirten Çalışkan, “Yaşar Kemal Caddesi trafik sorununa yüzde yüz katkı sağlar Yaşar Kemal Caddesi şehrin gelişme bölgesindeki; 71 Evler, Emek, Vadişehir ve Ihlamur Kent’in güney bölümünden geçen, bu mahalleler ile çevreyolu ve Seyitgazi yolunu birbirine bağlamak suretiyle şehrin trafik sorununa yüzde yüz katkı sağlayacak bir güzergâhtır. Seyitgazi yolu ve Çevreyolu arasındaki bu bağlantı trafik sıkışıklığını özellikle güney akstan alternatif bir güzergâh ile hızlı ve etkili bir çözüm olacağı açıktır” dedi.

 

URAYSİM’DE KAMULAŞTIRMALAR BİTİYOR

URAYSİM raylı sistemler ile raylı sistemler ihtisas organize bölgesini birinden ayırmak lazım. Hemşehrilerimiz URAYSİM için çok hevesli. Bu projeye ciddi katkı sağlayan hemşehrşilerimiz var. Kamulaştırmada %60-70’i geçtik. Dünyada 3. Test merkezi olacak. Bizim raylı sistemler kültürümüz var. Raylı sistemler tecrübesinin devam etmesi için önemli bir proje” dedi. Raylı sistemler OSB için ise adres olarak Beylikova’da da konvansiyonel hatların arasında 380 dönüm araziyi işaret eden Çalışkan, “ İstenirse Hasanbey Bölgesi, İmişehir alanında olsun şehre istihdam kazandırma anlamında bir niyet mektubu ile gelen firmanın 3500 kişiyi çalıştırmaya yönelik bir hedefi olduğunu biliyorum. Umuyoruz şehrimize kazandırırız. Bu kuruluşun Hendek ve Sivas’ta yatırımları var. Herşeyi değerlendirerek çözüm üretebilirz” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.