Eski Başkan CHP’li Karaköse yeniden göreve talip!

İnönü’de CHP’den üç dönem belediye başkanlığı yapan İsmail Karaköse, yeni dönem için adaylığını açıkladı. Karaköse, Büyükşehir Meclisi’nde çoğunluğu sağlamak için en az 6,7 ilçeyi kazanmak zorunda olduklarını vurguladı.

Eski Başkan CHP’li Karaköse yeniden göreve talip!
21 Ekim 2018 Pazar 14:40

Partisinin il başkanlığı önünde düzenlenen toplantıyla adaylığını duyuran Karaköse’ye ilçeden gelen hemşerileri de destek verdi.  Karaköse,  2019 Mart ayında yapılacak yerel seçimlerin partileri açısından çok önemli olduğunu belirterek,” Büyükşehir’i alıyoruz, Odunpazarı’nı alıyoruz, Tepebaşını alıyoruz ama diğer ilçe belediyeleri alamıyoruz. O zaman ne oluyor? Büyükşehir Belediyesi kendi programlarını hayata geçiremiyor. Odunpazarı Belediyesi kendi programını hayata geçiremiyor” dedi. 

-Büyükşehir’de çoğunluğu almalıyız-

Karaköse, aday adaylığını neden İnönü’de değil de Eskişehir’de açıkladığını şu sözlerle ifade etti: “Tepebaşı ve Odunpazarı merkez ilçe. Biz de merkez ilçeyiz artık. Niye? Büyükşehir 600 yüz, 700 bin nüfusa sahip ama 17 tane meclis üyemiz var. 70,80 bin nüfusa sahip 12 ilçenin 29 tane meclis üyesi var. Demek ki ilçeler çok önemli. 7,8 tane ilçemizi kazanmak zorundayız. Büyükşehir’i almak yetmiyor. Büyükşehir Meclisi’nde çoğunluğunun bizde olması gerekiyor.”

-Çalışma yöntemimiz değişmek zorunda-

Yerel seçimler için bütün ilçelerde seferberlik ilan eden Karaköse, partinin çalışma programına ilişkinde önerilerde bulundu.  Birkaç kahveye gidip el sıkmanın seçimi kazanmak için yeterli olmadığını söyleyen Karaköse, “Artık çalışmalarımız birebir olmalı. Üyelerimiz kırsala inip vatandaşları oy vermeye ikna edecek. Mutlaka ilçeleri almamız gerekiyor. Bizim sağdan da oy almamız lazım” ifadelerini kullandı. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.