Erdoğan'dan zafer konuşması

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, seçim sonuçlarının belli olmasının ardından yaptığı ilk konuşmada millet ittifakının adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef aldı.

Erdoğan'dan zafer konuşması
28 Mayıs 2023 Pazar 20:29

Seçmenlere teşekkür eden Erdoğan, millet ittifakının adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu anmayı ihmal etmeyerek ”Üçüncü ‘bay’ı ekleyebiliriz. ‘Bay bay bay Kemal’ diyebiliriz” dedi. Erdoğan şunları söyledi: ”2018’de CHP’nin vekil sayısı 146, bu seçimdeyse 169 çıkardı. Fakat toplamda yüzde 1 bile oya sahip olmayan malum partilere kiralık vekil verdi 40 tane. CHP, ‘bay bay Kemal’e seçimin hesabını soracaktır.” dedi. Erdoğan konuşmasında şu ifadelere yer verdi: İki bayram arasında Bize bir demokrasi bayramı yaşatan milletime şükranlarımı sunuyorum. Seçimin sağlıklı şekilde yürümesine katkıda bulunan herkesi tebrik ediyorum. Kadınlarımızı tebrik ediyorum. Gençlerimizi tebrik ediyorum. AK parti davasına gönül veren tüm kardeşlerimi tebrik ediyorum. 2. Tura göre yüksek oy oranları ile sandığa koşan herkese teşekkür ediyorum. Yaptığı tercihle önümüzdeki 5 yıl boyunca ülkeyi yönetme sorumluluğu bize tebliğ eden milletimizin her bir ferdine teşekkür ediyorum. İnşallah sizlerin güvenine layık olacağız. 21 yıl layık olduğumuz gibi layık olacağız. Ne dedik pazara değil mezara kadar layık olacağız. Bu sevda burada bitmez dedik. Biz hep bu kutlu yürüyüş yarım kalmaz demiştik. Biz hep hizmet eden hezimete uğramaz demiştik.  Bugünkü seçim aramızdaki muhabbettin demokrasi ateşinde şekillenmiş halidir. Türkiye’ye bir hesap yapıyorum. 2018’de CHP’nin vekil sayısı neydi biliyor musunuz 146. 2023 de CHP’nin vekil sayısı 169 çıkardı. Fakat malum toplamda Yüzde 1 bile oya sahip olmayan partilere kiralık vekil verdi. Şimdi 129 vekişle düştü CHP bu işleri çok iyi bilir. Kaybettiği vekiller nedeniyle CHP bunun hesabını bay bay bay kemale soracaktır. 28 mayıs seçiminin galibi 85 milyon vatandaşımızın tamamıdır. Biz öyle bir kazanacağız ki kimse kaybetmeyecek demiştim. Öyleyse bvugün kazanan sadece Türkiyedir. Demokrasimizden kalkınmamızdan hedeflerimziden taviz vermeden Türkiye yüzyılının kapısını açtık. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.