EMİRDAĞ ESKİŞEHİR’İN BİR PARÇASIDIR

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Afyonkarahisar Emirdağ ilçesinde CHP Emirdağ Belediye Başkan Adayı Barış Can’ın seçim bürosu açılışına katıldı. 

EMİRDAĞ ESKİŞEHİR’İN BİR PARÇASIDIR
28 Şubat 2019 Perşembe 13:55

Gerçekleşen büro açılışına, CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Eskişehir Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, CHP Afyon İl Başkanı Nevzat Ercan, CHP Emirdağ İlçe Başkanı Recep Özer ve çok sayıda partili katıldı.  

Başkan Kurt, seçim bürosu açılışında yaptığı konuşmasında, “Emirdağ, Eskişehir’in bir parçası. Eskişehir’de Odunpazarı’nda sosyal demokrat belediyeler var. İşte Emirdağ’ın eksiği bu. Emirdağ’da Barış Can’ı başkan seçin, Eskişehir ile Emirdağ’ı bütünleştirelim. Odunpazarı seçmenini 3’te 1 Emirdağlı. Ben size onları selamını getirdim. O hemşehrilerimiz Eskişehir’de  CHP’li belediyeleri seçecekler, sizde burada CHP’li belediyeyi seçeceksiniz. CHP’li belediye başkanı seçince ne olacak derseniz. Odunpazarı Belediyesi Meclis Üyesi listesinde 5 tane Emirdağlı arkadaşımız var. Onlarla beraber Emirdağ’ında Barış Can’ın önündeki tüm engelleri aştıracağız. Gücümüz ne ise Barış Can’ın arkasındayız. Proje, ekonomik ve malzeme desteği ile Emirdağ Belediyesi’nin arkasında Odunpazarı ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi olacaktır” dedi. 

Özgür Özel, Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde partisinin seçim bürosu açılışında yaptığı konuşmada, bütün CHP'li belediye başkan adaylarının Türkiye'ye umut ve güzel bir gelecek vadettiğini söyledi. Ama karşılarında bir başka dil kullanıldığını belirten Özel, "Yürütme yetkisinin tamamı onlarda. Mecliste kendi gruplarına ve kanlı bıçaklı oldukları, büyük tartışmalar yaşadıkları bir başka grubun da desteğiyle Meclis'e hakimler. Yargı bağımsızlığı söz konusu değil." diye konuştu.

Hükümetin yargıya egemen olduğunu savunan Özel, şunları kaydetti: "Belediyelerin pek çoğu ellerinde. Devletin TÜİK'inden TÜBİTAK'ına kadar, ölçmesi, değerlendirmesi, projelendirmesi, her şeyi ellerinde. Ama bizim adaylarımızın kıt kaynaklarıyla söylediklerini söylemek yerine, onun yanından bile geçmek yerine, umut siyaseti yerine korku siyaseti yapıyorlar. Diyorlar ki; 31 Mart beka seçimidir. Yani varlık yokluk seçimidir. Yani 'bizi seçmezseniz mahvoldunuz' diye korkutuyorlar.

CHP Emirdağ Belediye Başkan Adayı Barış Can, Emirdağ’daki birlik ve beraberlikten bahsetti. Burada karşınızda siyasi tecrübeye değil sadece yüreğime, bileğime ve sizlere güvenerek çıktım. Emirdağ, hizmet bekliyor… Öyle 50-60-100 projeyle değil ayakları yere basan 10 sağlam projemizi de sizlere sunuyorum. Kadınlarımız, gençlerimiz için birbirinden değerli projelerimiz; iş imkânlarıyla önce kendisini sonra Emirdağ’ı kalkındıracak olan değerli kardeşlerim… Sosyal ortamları eksik olan memleketimize sosyal belediyeciliği, kadınlarımıza sosyal ortamları, en önemlisi CHP Belediyeciliğinin en güzel örneği belde evlerini Emirdağ’ımızla buluşturacağız.”dedi.

Konuşmaların ardından katılımcılar Emirdağ Cumhuriyet Meydanı ve Emirdağ Uzun Çarşı’da bir yürüyüş gerçekleştirdi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.