EMEK PARTİSİ’NDEN ‘ŞEHİR HASTANESİ’ ELEŞTİRİSİ

EMEK Partisi Eskişehir İl Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Akgün, Eskişehir’de hizmete giren Şehir Hastanesi ile ilgili endişelerini dile getirdi.

EMEK PARTİSİ’NDEN ‘ŞEHİR HASTANESİ’ ELEŞTİRİSİ
28 Ekim 2018 Pazar 14:23

-Hasta garantili hastane-

Kamu-özel işbirliği modeli ile yapılan Şehir Hastanesi’nde kredi kullanan şirketin zora girmesi durumunda ortaya çıkacak riski devletin üstlendiğini, hastane yataklarının yüzde 70 için şirkete doluluk garantisi verildiğini söyleyen Akgün,  Eskişehir Şehir Hastanesi için ihaleyi alan AKFEN şirketinden çıkan paranın yaklaşık 1 milyar 678 milyon TL iken devletin bu şirkete ödeyeceği paranın ise bugün ki dğer ile 3 milyar 225 milyon TL olacağını kaydetti.

-Hasta gideri 2 katına çıkacak-

Şehir Hastanesi’nde yatak başına düşen kapalı alanın 312 metrekare olduğuna dikkat çeken Akgün, gelişmiş ülkelerde yeni yapılan hastanelerde yatak başına düşen kapalı alanın ise 150-200 metrekare olduğuna vurgu yaptı.  Akgün, “Dolayısıyla Enerji tüketimi, temizlik ve bakım/onarım giderleri gibi harcamalarında artış bedeli hastalardan karşılanmak üzere 2 katına çıkıyor” dedi.

-Birçok hizmetten para kazanacak-

Akgün, Şehir Hastanesi’nin yapımını üstlenen Akfen İnşaat’ın kira bedeli ek olarak hazine garantisi nedeniyle güvenlikten laboratuara, görüntüleme hizmetlerinden temizliğe kadar birçok hizmetten para kazanmasının öngörüldüğünü savunarak  “Eskişehir şehir hastanesinde ortalama 1.081 yatak bulunmaktadır. Oysa gelişmiş Avrupa ülkeleri deneyimleri göstermiştir ki; Yatak sayısı; 100 den az ve 600 den fazla olan hastaneler verimlilik açısından sorun yaşamaktadır” ifadelerini kullandı. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.