EMEK PARTİSİ UYARDI; ÖZELLEŞTİRME İŞSİZLİĞİ ARTIRACAK

EMEK PARTİSİ UYARDI; ÖZELLEŞTİRME İŞSİZLİĞİ ARTIRACAK
25 Mart 2018 Pazar 13:35

EMEK Partisi Eskişehir İl Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Akgün, işsizlik rakamlarını değerlendirdi. Hükümetin istihdam seferberliğinin işsizliğe çare olmadığına vurgu yaptı Akgün, Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) verilerine göre 2017 yılında işsizlik rakamının 174 bin artışla 3,5 milyona ulaştığına dikkat çekti.

Özelleştirme işsizliği artıracak

Kadın ve genç işsizliğin tavan yaptığını söyleyen Akgün, ekonomistlerin; ‘mevcut üretim yapısının kadın ve gençleri ezdiğini, şeker fabrikalarının özelleştirilmesi ile işsizliğin daha da artacağını ifade ettiklerini’ belirtti.

Esnek çalışmayı müjde gibi sundular

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’nun açıkladığı memurlar için ‘yarı zamanlı çalışmanın’, esnek çalışmayı yeniden gündeme getirdiğini ifade eden Akgün, “Esnek çalışma sunulurken, işçilere bir müjde olarak sunuldu.  Bu parlak jelatinlere sarılmış şekeri patronlar ve hükümetleri, yıllarca işçi ve kamu emekçilerine yutturamadılar. Ama fiilen ve her fırsatta yaptıkları yasal düzenlemelerle esnek çalışmanın zeminini oluşturacak girişimleri de hiç eksik etmediler” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.