EMEK Partisi: Dile kolay, tam 4 bin 900 gün, 700 hafta, 23 yıl!

EMEK Partisi Eskişehir İl Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Akgün, Cumartesi Anneleri’ne yapılan gözaltı ve biber gazlı müdahaleye tepki gösterdi.

EMEK Partisi: Dile kolay, tam 4 bin 900 gün, 700 hafta, 23 yıl!
26 Ağustos 2018 Pazar 14:28

Akgün, 'Cumartesi Anneleri'nin 700'üncü eylemine yönelik polis müdahalesine tepki göstererek, “Emek Partisi olarak; onlarca kişinin darp edilmesi ve şiddete maruz kalması ile dağıtılan “Cumartesi anneleri ”ne uygulanan böylesine bir vicdansızlığı asla kabul etmiyoruz” dedi.

Akgün, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Hiç kuşkusuz Cumartesi Anneleri’nin eylemleri, ‘çocuklarının bulunması’ için başladı. Ama zamanla, ‘çocuklarını sağ olarak alamayacaklarını’ anlayarak, ‘çocuklarımızın mezarlarının yeri gösterilsin’ talebi öne çıktı. Ama onlar mücadele içinde, çocuklarının ‘çiçek koyacakları, dua edecekleri bir mezarlarının’ kendilerine gösterilmesi için bile, iktidarların hiçbir adım atamadığını, atmayacağını, buna niyetleri olmadığını gördüler. Bu nedenlerle de uzunca bir zamandan beri Cumartesi Anneleri’nin mücadelesi artık, ‘kaybedenlerin bulunması ve yargılanmasına’ dönüşmüş bulunuyor. Dün bu büyük mücadelenin sürdürücüleri, ‘Cumartesi Anneleri’nin 700’üncü buluşması vardı. Ancak Kaymakamlık emriyle yasaklanan bu barışçıl buluşma; onlarca kişinin gözaltına alınması, tazyikli su sıkılması, göz yaşartıcı bomba ve plastik mermiler kullanılması ile şiddet gösterisine dönüştürülmüştür.  Gazlarla, sopalarla, güvenlik güçlerinin müdahalesiyle karşılık verenler şunu bilsin ki, kayıplar bulunana kadar, faili meçhuller açığa çıkana kadar, yargısız infazlar aydınlatılana kadar bu mücadele devam edecektir.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.