ELBİSTAN'IN YÜZDE 50'Sİ KANSERDİR. SEBEBİ DE TERMİK SANTRALDİR

Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Ali Öztunç, Alpu'ya yapılması planlanan Termik Santral konusunda kendi şehrinden örnek verdi. Öztunç, "Bizim Elbistan da halkın %50’si kanser hastasıdır. Sebebi de termik santraldir. Bunu yaptırmayın, burası sizin doğanız, yaşam alanınız, memleketiniz." dedi.

ELBİSTAN'IN YÜZDE 50'Sİ KANSERDİR. SEBEBİ DE TERMİK SANTRALDİR
22 Kasım 2017 Çarşamba 11:08

Odunpazarı Kent Konseyi tarafından düzenlenen Aşık Mahzuni Şerif’i Anma Gecesi “Devri Mahzuni İmza ve Ali Mahzuni Dinleti Etkinliği’ne katılan CHP Parti Meclisi Üyesi Ali Öztunç, Alpu'ya yapılması planlanan termik santral ile ilgili açıklamalarda bulundu.

“BU SANTRALE KARŞI DİRENİN VE ASLA BUNA İZİN VERMEYİN”

Eskişehir’e yapılmak istenen termik santral ile ilgili de konuşan Öztunç, “Maraşlı bir Elbistan’lı bir kardeşiniz olarak sizlere şunu söylemek istiyorum; Afşin Elbistan’da termik santral var bilirsiniz. Bugün öğrendik ki Eskişehir’de de termik santral projesi varmış, Tepebaşına yapılacakmış. Bizim Elbistan da  halkın %50’si kanser hastasıdır. Sebebi de termik santraldir. Bunu yaptırmayın, burası sizin doğanız, yaşam alanınız, memleketiniz. Termik santral belki ihtiyaçtır, ama o ihtiyaç başka türlü giderilebilir. Ben bir kardeşiniz olarak, Cumhuriyet Halk Partisinin bir meclis üyesi olarak buna direnin derim, bu termik santrali yaptırmayın derim. Bundan acı çekmiş biri olarak. Benimde ailemin pek çoğunda kanser çıktı. Santralden dolayı. Topraklarımız çoraklaştı, Elbistan Ovası Türkiye’nin en büyük, en verimli ovalarından biriydi. Şuanda yılda bir ürün zar zor alınabiliyor. O nedenle bu santrale karşı direnin ve asla buna izin vermeyin derim” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.