Ektaş: Cumhurbaşkanı Millet Bahçesinin açılışına değil, çevre yollarının açılışı için gelsin,

Haftalık olağan basın toplantısında konuşan İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Ektaş, AK Parti İl Başkanı Çalışkan’ın Eskişehir’de çözüm bekleyen sorunlar için girişimde bulunduğunu ancak vekiller tarafından desteklenmediğini belirtirken, Çalışkan’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Millet bahçesinin açılışına davet etmesini de eleştirerek, “Keşke cumhurbaşkanı, istihdam ve ekmek kazandıracak devlet yatırımlarının açılışına gelse” dedi.

Ektaş: Cumhurbaşkanı Millet Bahçesinin açılışına değil,  çevre yollarının açılışı için gelsin,
06 Haziran 2021 Pazar 14:56

Ektaş yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:     AK Parti Eskişehir İl Başkanı Sayın Zihni Çalışkan’ın, katıldığı Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında AK Partili Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı "Millet Bahçesi'nin açılışına davet ettiği, Cumhurbaşkanının İlimize yakın ilgisinin olduğu” müjdesi haftanın gündemine damga vurdu. Sayın İl Başkanımızın Eskişehir’in çözüm bekleyen sorunları için samimi çaba harcadığını, çalıştığını, Ankara’da görüşmeler yaptığını biliyoruz, ancak AK Parti Eskişehir Milletvekillerince destek görmeyen çabaları sonuç getirmiyor. Türkiye için çözüm, kaynak, üretemeyen, hiçbir alanı yönetemeyen AK Parti dinamiği Eskişehir için de bir şey yapmıyor.

  KEŞKE CUMHURBAŞKANI, İSTİHDAM VE EKMEK KAZANDIRACAK DEVLET YATIRIMLARININ AÇILIŞINA GELSE!

            Millet Bahçesi adı verilen bir park ve eskisinin yerine inşa edilen bir kütüphane açılışından medet ummak, Eskişehir’e yatırım olarak bunları göstermek, AK Partinin Eskişehir’e hiçbir şey kazandırmadığının ispatıdır.

 KÜTÜPHANE, YATIRIM DEĞİL BİR İŞ İNSANI TARAFINDAN HAYRAT YAPILABİLECEK MERTEBEDE HİZMETTİR

Bu çaptaki bir kütüphane yatırım değildir, bir iş insanının kendi ya da ana babası haytarına yaptırabileceği eser mertebesindedir. Park yaptırmak da yatırım değildir, her yıl belediyeler binlerce metrekare yeşil alan park kazandırmaktadır.

ESKİŞEHİRLİNİN HAYALLERİ, MİLLET İTTİFAKINDA GERÇEK OLACAKTIR.

Eskişehirliler ister ki Sayın Cumhurbaşkanı İlimize;

Kuzey ve Güney Çevre yollarının açılışı için gelsin,

TÜLOMSAŞ’ın da taşınarak Organize Sanayi Bölgesinde kurulabilecek, Türkiye’nin ve Dünyanın Raylı Sistem Araçları Üretim Merkezi Olabilecek, Milli Ve Yerli Yüksek Hızlı Tren Setlerini Üretilebilecek, yan sanayii ile birlikte binlerce insana iş ve ekmek kapısı olacak tesislerin açılışı için gelsin,

Eskişehirliler isterki Sayın Cumhurbaşkanı Eskişehir’e park açılışı için değil,

Eskişehir Organize Sanayiini Gemlik Limanına bağlayan demiryolu açılışını takiben ilk trenin Eskişehir’den hareketini vermek için gelsin,

Eskişehir Havalimanını, bölgemizin  lojistik havalimanı haline getiren inşaatların yapımından sonra büyük kargo uçaklarının ilk iniş ve kalkışlarının sevklerini yapmak üzere gelsin.

Ancak, bu yatırımların AK Parti iktidarında gerçekleşmeyeceği ortaya çıkmıştır. Eskişehirlinin hayalleri, Millet İtttifakı iktidarında gerçek olacaktır.

SAĞIR SULTAN DUYDU ŞEKER YÖNETİCİLERİ DUYMADI!

Hatırlanacağı gibi 02 05 2021 tarihinde yaptığımız basın açıklamasında; TÜRKŞEKER Kurumunun, Şeker Kanunu ile Hammadde ve Şeker Fiyatları Yönetmeliğinden aldığı yetkiyi; hukuka ve hakkaniyete aykırı şekilde kullandığını,  Kanuna ve Yönetmeliğe aykırı şekilde sözleşmeler imzaladığını, çiftçileri grup sözleşmesine zorladığını, pancar alım fiyatlarını zamanında belirlemediğini, fiyat belirleme sürecine çiftçileri katmadığını, üreticileri birbirine zorla kefil yaptığını, halen 10-12 bin lira borcu olan üretici nedeniyle grup kefillerinin 200-300 bin TL paralarının ödenmediği iddia etmiş ve yetkililere bu konularla ilgili sorular sormuştuk.

İddia ve yanıtlarımızı sağır sultan duydu, ancak Şeker Yöneticileri duymamış olacak ki aradan bir aydan fazla süre geçmiş olmasına rağmen cevap vermediler. Biz biliyoruz ki, kefillik keseneğini kabul ettiklerine dair belge imzalamadıkları için paraları halen ödenmemiş üreticilerimiz vardır.

Sayın Şeker Yetkilileri, bildiğiniz gibi “sükut ikrardan gelir”. Suskunluğunuz iddialarımızı, hukuksuzluklarınızı, pancar üreticisine zulmünüze kabul anlamını mı taşımaktadır? Grup sözleşmesi ve kefillik nedeniyle emeklerinin karşılığı paralarını halen ödemediğiniz üreticiler var mıdır? Kaç liralık üretici borcu için kaç üreticinin kaç lira alacağını rehin tutuyorsunuz? Sizleri bir kez daha 2 Mayıs tarihli basın açıklamamızda ve bu basın açıklamamızda yer verdiğimiz sorulara cevap vermeye davet ediyor, hemşerilerimize saygılar sunuyoruz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.